Károly, Karola
-4 °C
2 °C

Az igazgató hibájából került pornó a pedagógiai CD-kre

2003.05.30. 07:47
Visszavonta Kohajda László megbízatását a Bács-Kiskun megyei közgyűlés. A kormánypárti többségű testület szerint a megyei pedagógiai intézetet igazgató kecskeméti fideszes képviselő felelős azért, hogy pornóképek kerültek a megyében terjesztett pedagógiai CD-ROM-okra. A jobboldal koncepciós eljárásra gyanakszik.
A Bács-Kiskun megyei pedagógiai intézet igazgatója felelős azért, hogy pornóképek kerültek a megye több mint hatszáz óvodájába és iskolájába márciusban kiküldött pedagógiai CD-ROM-ra - állapította meg a megyei közgyűlés szerdán. A testület visszavonta Kohajda László megbízatását - írja a Népszabadság.

Megséretette a számviteli fegyelmet

Az önkormányzat vizsgálata szerint a pornóképek nem kívülről kerültek fel a CD-kre, a pedagógiai intézet számítógépes rendszerébe nem történt illegális behatolás. A vizsgálatot lefolytató önkormányzati bizottság elnöke szerint Kohajda nem tett eleget közalkalmazotti jogviszonyából eredő ellenőrzési kötelezettségeinek - írja a napilap. A vizsgálat szerint a főigazgató nem tett eleget tájékoztatási kötelezettségének sem, és a számviteli fegyelmet is megsértette.

A megyei közgyűlés jobboldali ellenzéke szerint Kohajda koncepciós eljárás áldozata. A főigazgató a Fidesz kecskeméti önkormányzati képviselője.

Kohajdát a közgyűlés nem bocsátotta el, csak igazgatói megbízatását vonták vissza.