Vanda, Paula
-4 °C
3 °C

Megszüntették a nyomozást a pornóképes pedagógiai CD-k ügyében

2003.06.25. 12:24
A rendőrség nem találta meg a tettest, ezért szerdán megszüntette a nyomozást az iskoláknak kiküldött pornóképes CD-k ügyében- közölte az Objektív Hírügynökség. A pedagógiai intézetben nem volt belső szabályozás, így bárki hozzáférhetett a rendszerhez.
Szerdán megszüntette a kecskeméti rendőrség a nyomozást az iskoláknak és óvodáknak kiküldött pornó-CD-k ügyében. Ferenczi László szóvivő az Indexnek elmondta, hogy lehetetlen volt megállapítani, ki rakta fel a CD-kre a képeket, ugyanis az intézményen belül gyakorlatilag bárki hozzáférhetett a rendszerhez, a kódok is ismertek voltak.

"A belső szabályozás hiánya miatt, a rendőrök végül nem tudták megállapítani, ki volt a tettes" - mondta a szóvivő. Az ügy március 3-án pattant ki, amikor olyan CD lemezeket kaptak kézhez a Bács-Kiskun megyei óvodák és iskolák, amelyeken pornóképek is voltak. A feladó a megyei Pedagógiai Intézet volt, amely eredetileg saját magát népszerűsítő anyagokat tett fel a CD-re.

Kohajda László, az Intézet azóta leváltott igazgatója másnap feljelentést tett a Kecskeméti Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen. A rendőrség előbb feljelentéskiegészítést rendelt el, majd informatikai szaktanácsadót is bevont a vizsgálatba. A rendőrség április elején ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el, számítástechnikai adatok elleni bűncselekmény alapos gyanúja miatt.

Május végén visszavonta Kohajda László megbízatását a Bács-Kiskun megyei közgyűlés. A kormánypárti többségű testület szerint a megyei pedagógiai intézetet igazgató (kecskeméti fideszes képviselő) felelős azért, hogy pornóképek kerültek a megyében terjesztett pedagógiai CD-kre.