Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Kiraboltak egy postakocsit Gödöllőn

2003.11.28. 16:58
Egy postás egyenruhát viselő férfi ugrott be a gödöllői postahivatalból kiforduló kisbuszba és fegyvert szegezett a sofőrre. A rabló társa Gödöllőn kívül várta a postakocsit, ahol egy félreeső erdős területen megkötözték a postai dolgozót, majd több pénzeszsákot magukkal vittek.
Pénteken hat után nem sokkal állt ki a Magyar Posta Rt. Volkswagen típusú járművével a szolgálatban lévő 52 éves postai dolgozó az egyik gödöllői postahivataltól. Mielőtt kifordult volna az útra, a kocsihoz lépett egy postás egyenruhát viselő személy, aki beugrott a jobb első ülésre és feltehetően fegyverrel arra kényszerítette a vezetőt, hogy hajtson tovább Szada irányába.

Miután elhagyták a helységjelző táblát, a rabló a jármüvet megállíttatta és a vezetőt átültette a jobb első ülésre. Ekkor szállt a kocsiba a másik rabló, aki a járművet tovább vezette egy közeli erdős területre. A sofőr kezét hátrakötötték, zsebéből kiszedték a gépkocsi trezorjának kulcsait, majd a trezorból több zsákot elemeltek. Távozás előtt még magukhoz vették a sofőr mobiltelefonját is.

Miután a sofőr kiszabadította kezeit a közeli főúton haladóktól kért segítséget, és értesítette a rendőrséget.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kérdésünkre arról számolt be, hogy a kihallgatások még nem fejeződtek be, a pontos kárérték megállapítása is folyamatban van. Az Index érdeklődésére Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője elmondta, hogy a rendőrség és a posta között körülbelül két éve született megállapodás értelmében nem adnak felvilágosítást senkinek a zsákmányolt összegről.

A szóvivő hozzátette, hogy nyomravezetői díj felajánlására csak az első rendőri jelentések mérlegelése után kerülhet sor. Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz rablás megalapozott gyanúja miatt eddig ismeretlen tettesek ellen.