Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Felgyújtotta házát a pótszilveszteri bulin

2005.01.03. 13:55
Halálos áldozatot is követelő tűzeset történt egy pótszilveszteri családi mulatságon Kállósemjénben. Az ittas házigazda először kést rántott, majd benzint locsolt szét és gyújtott meg a konyhában.

Meghalt az a férfi, aki önmagát és vendégeit is felgyújtotta a Szabolcs megyei Kállósemjénben egy pótszilveszteri összejövetelen. A kis híján több ember életét is követelő tragédia szombat éjszaka történt.

A családi pótszilveszteren az ittas házigazda valamiért kést rántott egyik vendégére. A jelenlévők ugyan még le tudták fegyverezni a férfit, ám az hamarosan egy kanna benzint locsolt szét és gyújtott meg a konyhában.

A 33 éves gyújtogató olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba szállítás után életét vesztette. A vendégek közül két másik férfi életveszélyes, egy negyedik áldozat pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett. Mire a tűzoltók a helyszínre érkezhettek volna, addigra leégett a ház, az anyagi kár mintegy másfélmillió forintra tehető. Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság indított nyomozást, életveszélyt okozó testi sértés miatt.

Fel akarta robbantani saját házát
Hasonló eset történt január 2-án a Borsod megyei Edelényben is, ahol egy férfi saját házát akarta felrobbantani részegen. Az épület már égett, amikor a rendőröknek és a tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk a robbanást. Az egyik intézkedő rendőr átforrósodott gázpalackot vett észre az egyik égő szobában, amit sikerült idejében kicipelnie. A ház szinte teljesen leégett, a tulajdonost a tűzfészektől legtávolabb eső helyiségben találták meg, enyhe füstmérgezést kapott.
15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft