Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Megfulladt a potyautas

2007.10.22. 13:14
Egy fiatalember azzal próbálkozott, hogy egy repülőgép egyik üregében jusson el Moszkvába, de nem bírta ki a megterhelést: amikor a gép kiengedte futóművét, a körülbelül 17 éves fiú már holtan zuhant ki a földre. Egy Moszkva melletti erdőben találtak rá több darabra szakadt holttestére.

Egyelőre nem tudni, ki volt a fiú. Az ázsiainak tartott áldozatnál csupán egy pénztárcát találtak, benne néhány moszkvai telefonszámmal, de azokat hiába hívták a rendőrök. A szakértők teljes biztonsággal állítják, hogy a fiú egy repülőgépből zuhant ki, amikor az a leszálláshoz készülődve kiengedte futóművét mintegy 400 méteres magasságban.

A feltételezések szerint a nagy magasságban, ahol igen ritka már a levegő, megfulladt, majd a mínusz 50 Celsius-fokos hidegben megfagyott.

A nyomozó hatóság szerint az áldozat utánozni akarta azt a 15 éves permi fiút, aki nemrég állítólag hasonló módon érkezett Moszkvába. Ha a permi fiú története igaz - a szakértők ezt kétlik -, akkor vele csoda történt. Egészen jól megúszta a kalandot, de az orvosok a legutóbbi napokig hiába próbálták helyrehozni fagyásait: jobb kezének négy ujját a napokban amputálták.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!