Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Önmegtartóztatásra neveli a lányokat Colin Powell

2003.11.17. 14:39
AIDS elleni harccal tölti szabadidejét Colin Powell. Az amerikai külügyminiszter a betegség elleni harc kulcsát az önmegtartóztatásban látja, szex helyet táncot ajánl a washingtoni tinilányoknak.
A szexuális önmegtartóztatás előnyeiről tart felvilágosítást fiatal lányoknak Colin Powell. Az amerikai külügyminiszter saját bevallása szerint szabadideje egy részét washingtoni iskolai előadókban tölti, ahol az AIDS veszélyeire hívja fel a fiatal hallgatóság figyelmét.

Korbácsot nem használ

"Helyes dolog önmegtartóztatásra nevelni a fiatalokat, mielőtt még magukra vállalnák a szexualitás felelősségét" - idézi az Independent Powell a BBC-nek adot rádióinterjúját. A baloldali brit lap epésen a viktoriánus kor meghatározó angol kormányfőjéhez, Gladstone-hoz hasonlította az amerikai republikánust. Gladstone utcalányokat gyűjtött maga köré a XIX. századi London utcáiról, a bibliából olvasott fel nekik, majd megkorbácsolta magát, hiszen utcalányokkal találkozni bűn.

Powell korbácsolásról nem beszélt. Alapvetően csak önmegtartóztatást hirdet, mivel "az működik, tökéletes stratégia a fiatalok számára". A külügyminiszter nyilatkozatában egyben kiállt a Bush-kormány azon terve mellett, hogy az AIDS elleni harcra elkülönített 15 milliárd dollár egyharmadát önmegtartóztatást oktató programokra fordítsák.

Táncoljatok!

Powell felvilágosító munkáját felesége alapítványán, a Best Friends-en (Legjobb barátok) keresztül végzi. Leggyakrabban a főváros elszegényedett gettóiban - ami a hivatali negyedeket leszámítva a város csaknem egészét jelenti - tart szemináriumokat "az AIDS által legveszélyeztetettebb" fiataloknak.

"Még nem vagytok készen erre, feles energiáitokat vezessétek le más módon. Táncoljatok, vagy találjatok ki közösségi programokat" - árulta el egyik jótanácsát rádiónyilatkoztában Powell.