Judit
3 °C
7 °C

Tekerj egyet Fehérváron

2008.03.05. 14:49
0 hozzászólás
Két új kerékpárút építése kezdődik meg az idén Székesfehérváron; az új szakaszok átadásával 37 kilométerre nő a városban a biztonságos biciklizésre kijelölt utak hossza - közölte a városi közlekedési iroda vezetője. Rövidesen megkezdődik a Székesfehérvár-Kisfaludot Dinnyéssel összekötő, 4,4 kilométer hosszú kerékpárút építése. A beruházás 150 millió forintba kerül, megvalósításához a Kerékpáros Magyarország Program keretében 100 millió forint támogatást nyert az önkormányzat- mondta Nagy Zsolt. A kerékpárút várhatóan a nyár első felében készül el. Átadása után a két keréken közlekedők Kisfaludtól egészen a Velencei-tóig biztonságos kerékpárúton tudnak majd haladni.

A Székesfehérvár-alsóvárosi kerékpárutat ugyancsak pályázaton nyert támogatással építi meg az önkormányzat. A 173 millió forintos beruházáshoz 138 millió forint támogatáshoz jutott a város. Az 5 kilométeres szakasz felépítése lehetővé teszi a 15 ezer embert foglalkoztató Sóstó Ipari Park, továbbá a Sóstó természetvédelmi terület kerékpáros megközelítését. MTI

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?