Valér
-2 °C
0 °C

Vége a korrupciónak: Líbiában megszüntetik a minisztériumokat

2008.09.01. 08:49
60 hozzászólás

Megszüntetik a minisztériumok többségét Líbiában 2009-től, és az állam közvetlenül a lakosság körében fogja szétosztani az olajkitermelésből származó bevételeket - jelentette be Moammer el-Kadhafi líbiai vezető Bengáziban.

"A népi bizottságokat (a minisztériumokat) folyton korrupcióval és rossz irányítással vádolják" - mondta Kadhafi a népi kongresszus előtt tartott beszédében a líbiai forradalom 39. évfordulója alkalmából. "Most véget vetünk ezeknek a panaszoknak: megszüntetjük a közigazgatást, az emberek közvetlenül megkapják az őket megillető részt, és mindenki önállóan intézheti az ügyeit" - fejtette ki, hangsúlyozva, hogy a korrupció Líbiában, a világ többi részéhez hasonlóan a közigazgatáshoz köthető.

A líbiai vezető tervei szerint a külügy-, a védelmi és az igazságügyi tárca kivételével valamennyi tárcát felszámolnák. Kadhafi figyelmeztetett arra, hogy az új rendszerben az első két év bizonyára kaotikus lesz, de a társadalom majd apránként kialakítja az ügyeinek önálló intézését. A líbiai elnök szerint az emberek így valódi népi irányítást és közvetlen demokráciát hozhatnak létre. MTI

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!