Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lejött a heroinról Nagy Testvér, az elefánt

2008.09.04. 16:05
1 hozzászólás

Egy hároméves leszoktató-program után immár "tisztán" térhet vissza otthonába az az elefánt, amelyet korábban heroin csempészek tartottak fogva. A négyéves elefántbikát 2005-ben fogta be Kína délkeleti részén néhány csempész, akik heroinnal ízesített banán segítségével irányították a nagyra nőtt állatot.

Miután a rendőrség pár hónappal később lefülelte az illegális állattartókat és szabadon engedte a Nagy Testvér névre keresztelt elefántot, az láthatóan szenvedett az elvonási tünetektől. A drogfüggő ormányost egy vadállat-kórházba szállították Hajnan (Hainan) szigetére, ahol egy évig az emberek kezeléséhez használt metadonadag ötszörösét injekciózták a szervezetébe. A függőségéből kigyógyult elefánt szombaton érkezik vissza a kunmingi vadasparkba, mely az állat származási helyén, Jünnan (Yunnan) tartományban található. (MTI)