Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Életet mentett Tóth Zoltán, celldömölki mozdonyvezető

2009.03.11. 09:22 Módosítva: 2009-03-11 09:26:47
46 hozzászólás
tothzoltan masiniszta

Egy celldömölki mozdonyvezető Budafok-Belváros közelében járt tehervonattal, amikor arra lett figyelmes, hogy a sínen előtte valaki tehetetlenül fekszik, és integet - egy székesfehérvári nyugdíjas volt, akit szerencsétlenségére éppen a sínpár kellős közepén kapott el a derékfájás.

Az eset még tavaly ősszel történt, a Vas Népe mostanra kinyomozta, hogy ki volt az életmentő vasutas. Mivel az érintett szakaszon a vonatok csak hatvan kilométer/óra sebességgel közlekedhetnek, a fiatal mozdonyvezető, Tóth Zoltán számára nem volt különösebb probléma, hogy megállítsa az ötszáz méter hosszú, ezerháromszáz tonnás szerelvényt. 50 méterre fékezett le a magatehetetlen, idős férfi előtt. Kiugrott a mozdonyból, felsegítette a szerencsétlenül járt embert, egy padhoz kísérte, és még mentőt is hívott hozzá.