Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Életet mentett Tóth Zoltán, celldömölki mozdonyvezető

2009.03.11. 09:22 Módosítva: 2009.03.11. 09:26
46 hozzászólás
tothzoltan masiniszta

Egy celldömölki mozdonyvezető Budafok-Belváros közelében járt tehervonattal, amikor arra lett figyelmes, hogy a sínen előtte valaki tehetetlenül fekszik, és integet - egy székesfehérvári nyugdíjas volt, akit szerencsétlenségére éppen a sínpár kellős közepén kapott el a derékfájás.

Az eset még tavaly ősszel történt, a Vas Népe mostanra kinyomozta, hogy ki volt az életmentő vasutas. Mivel az érintett szakaszon a vonatok csak hatvan kilométer/óra sebességgel közlekedhetnek, a fiatal mozdonyvezető, Tóth Zoltán számára nem volt különösebb probléma, hogy megállítsa az ötszáz méter hosszú, ezerháromszáz tonnás szerelvényt. 50 méterre fékezett le a magatehetetlen, idős férfi előtt. Kiugrott a mozdonyból, felsegítette a szerencsétlenül járt embert, egy padhoz kísérte, és még mentőt is hívott hozzá.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!