Gusztáv
-4 °C
1 °C

Derűlátóan néznek az év elé az irakiak

2009.03.16. 19:19
2 hozzászólás

A 2003-as invázió óta nem voltak olyan derűlátóak az irakiak, mint most, derült ki egy hétfőn nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás eredményéből. A felmérés szerint az irakiak hatvan százaléka úgy gondolja: javulni fog az élete a következő egy évben. Az eredmények alapján jelentősen javult az áramszolgáltatás színvonala, és a közbiztonság is nagyobb lett Irakban.

Az irakiak 85 százaléka szerint a közbiztonság eléggé vagy nagyon jó, és 65 százalékuk mondta azt, hogy jól halad életük - derült ki a brit BBC, az amerikai ABC News és a japán NHK televízió által közösen készített felmérésből. A válaszadók több mint fele (53 százalékuk) szerint az egy évvel korábbihoz képest jobb lett a közbiztonság, és majdnem hatvan százalékuk állította, hogy biztonságban érzi magát lakóhelye környékén.

Az előző évi 12 százalékhoz képest idén már a válaszolók 37 százaléka mondta azt, hogy megbízható az áramszolgáltatás, és 67 százalékuk szerint jó a fűtőolaj és az üzemanyag elérhetősége - ez 48 százalékos növekedést jelent.