22 éves lány a legfiatalabb ember, aki átevezte az Atlanti-óceánt

2010.03.15. 10:11 Módosítva: 2010.03.15. 10:46
Világrekordot döntött a 22 éves amerikai Katie Spotz. Ő a legfiatalabb ember, és az egyetlen amerikai, aki egyedül átevezett az Atlanti-óceánon, számolt be a különleges teljesítményről hétfőn az amerikai média.

Katie Spotz vasárnap, helyi idő szerint délután érkezett meg a Dél-Amerika észak-keleti csücskén lévő Guyanára, miután 70 nap, 5 óra és 22 perc alatt megtett 4500 kilométert a szenegáli Dakarból.

katie spotz

Az Ohio-állambeli lány azt mondta az őt fogadó újságíróknak, hogy a kevés alvás okozta neki a legnagyobb problémát, ugyanis nehezen tudott aludni hajóján a napi tíz órás evezés után. Egy idő után kiütései, herpeszei és vízhólyagjai is lettek, de egyik sem volt olyan komoly, hogy fel kellett volna adnia rekordkísérletét.

Megérkezése után a guyanaiak görögdinnyével és friss gyümölcsökkel fogadták. Spotz azt mondta, hogy útja során csak száraz ételeket és energiaszeleteket evett. Hozzátette: szerencsére rekordkísérlete során csupán egy komoly problémája támadt, helymeghatározó eszköze ugyanis tüzet fogott nem sokkal megérkezése előtt, a lángokat sikerült eloltania.

A lány egyébként hajójáról hetente egyszer küldött e-mailt a családjának és felhívta édesanyját születésnapján. Fényképek az útról Katie honlapján találhatóak.