Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Két halott a pozsonyi maffialeszámolásban

2004.06.07. 13:33
Golyózáport zúdítottak ismeretlen tettesek a pozsonyi kikötői híd stoptáblájánál egy Porsche Cayanne típusú, fekete színű autóra. A kocsiban ülő szlovák keresztapa a helyszínen meghalt, testőre kórházba szállítás után veszítette életét. A meggyilkolt alvilági vezért az idén egyszer már megpróbálta likvidálni a rivális klán.
Egy alvilági kiskirály mellett a testőre is belehalt sérüléseibe, amikor ismeretlenek tüzet nyitottak az autójukra Pozsonyban. Vasárnap délután a pozsonyi kikötői híd stoptáblájánál egy Porsche Cayanne típusú, fekete színű autó állt meg. Ezt váratlanul megelőzte egy sötétpiros Audi, amelyből azonnal lőni kezdtek a Porsché-ra. A lövöldözők szétlőtték a jármű ablakait, a szélvédőbe pedig tíz golyót eresztettek.

A kocsi egyik utasa, Peter H., akit a pozsonyi alvilág egyik vezérének tartott a rendőrség, a helyszínen meghalt. Testőrét súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ám megmenteni már az ő életét sem sikerült. Az autóban ülő harmadik férfi megúszta a támadást, ám amikor el akart menekülni a helyszínröl, a rendőrség elfogta. Szemtanúk szerint a gyilkosság után még több autó is megállt a helyszínen. Ezekből robosztus testalkatú férfiak szálltak ki, szétnéztek a gyilkosság helyszínén, majd elhajtottak.

A meggyilkolt alvilági vezért egyébként az idén egyszer már megpróbálták lelőni. Akkor a Pozsony melletti Szenc belvárosában lőttek rá, ám csak a nadrágját érte az egyik golyó, miközben testőre súlyosan megsebesült. A rendőrség szerint a vasárnapi gyilkosság két rivális pozsonyi klán közötti alvilági harc egyik újabb fejezete volt. Szlovákiában egyébként 1995 óta 37 alvilági leszámolás volt, ezekben összesen 56 ember vesztette életét. Az elkövetők szinte minden alkalommal lőfegyverrel végeztek áldozatukkal, bár olyan is előfordult, hogy levágták az emberek fejét és feldarabolva dobták öket a Dunába.