Sára, Márió
2 °C
6 °C

Razziát tartottak a pozsonyi gyilkosság után

2005.11.06. 16:18
Több pozsonyi szórakozóhelyen tartott razziát a szlovák rendőrség azt követően, hogy a Duna-parton ismeretlenek megtámadtak hét diákot, akik közül kettőt súlyosan megsebesítettek, egyet megöltek. A hatóság tíz embert állított elő egy futballstadionban.

Rendőrségi razziát tartottak Pozsonyban azt követően, hogy péntek éjjel a Duna-parton ismeretlenek megtámadtak hét fiatalt, akik közül egy diákot több késszúrással megöltek.

Tíz embert előállítottak

A Magyar Rádió információi szerint a támadás után a rendőrség megszigorította a biztonsági előírásokat a szlovák fővárosban, és több fővárosi bárban razziát tartottak. A rajtaütések feltehetően a gyilkossággal vannak összefüggésben, de a hatóság egyelőre erről nem nyilatkozott.

A Független Hírügynökség információi szerint a pozsonyi Slovan futballstadionban a mérkőzés ideje alatt kommandósok jelentek meg, akik fegyvereket kerestek és megmotozták a nézőket. Az akció során tíz embert előállítottak, akiknél késeket és boxerokat találtak. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg, hogy a letartóztatott fiataloknak közük lett volna az előző éjszakai támadáshoz.

Nem tudni az állampolgárságukat

A szlovák rendőrség szombat este adott hírt arról, hogy gyilkosság történt a fővárosban. A megtámadott hét diák közük kettőt súlyosan megsebesítettek, egy 19 éves fiú pedig a helyszínen meghalt. A támadók késsel szúrták meg áldozataikat, néhány diákot pedig fejbe is rúgtak, miután elestek. A hatóság arról sem nyilatkozott, hogy a megtámadott fiatalok milyen állampolgárságúak, és a nemzetiségükre vonatkozó kérdésekre sem válaszoltak.