Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A Prikkel család megharagudott a médiára

2007.02.09. 14:52
A média teljes távolmaradását kérik a temetésről a Prikkel család hozzátartozói, közölte a gyászoló család képviseletében nyilatkozó Borgátai András pénteken.

A médiában megjelenő alaptalan találgatások, kijelentések, álhírek miatt a Prikkel házaspárt gyászoló család jognyilatkozatában kifejezetten megtiltja, hogy a temetésről bármilyen információt nyilvánosságra hozzon a sajtó, a gyászszertartásról semmilyen kép, illetve hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához nem járulnak hozzá.

"Előre kívánjuk bocsátani, hogy a jogkövető magatartás hiányában a vonatkozó jogi normák alapján rendelkezésre álló jogi eszközöket maradéktalanul igénybe kívánjuk és fogjuk venni" - mondta Borgátai András a család nevében.

Kettős gyilkosság

A Prikkel házaspár tavaly december 29-én tűnt el a család nagy értékű terepjáróval együtt. A rendőrség már december 30-án nagy erőkkel megkezdte az eltűntek és a gépkocsi felkutatását, mivel a rendelkezésre álló adatok és a körülmények azt valószínűsítették, hogy bűncselekmény áll az eltűnés hátterében.

A rendőrség idén január 4-én, a Mezőszilassal szomszédos Igar község határában, egy, a terepet nem ismerő számára szinte felfedezhetetlen völgykatlanban megtalálta a házaspár teljesen kiégett autóját, benne a két ember elszenesedett csontmaradványaival.

Zűrös ügy

A Prikkel házaspár eltűnésével, majd megölésével összefüggésben előzetes letartóztatásban levő gyanúsítottak közül az enyingi V. Iván előzetes fogvatartását két hónappal meghosszabbította, testvére, R. Róbert esetében pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a nyomozási bíró. Mindkettőjüket aljas indokból elkövetett személyes szabadság megsértésével gyanúsítják.

A rendőrség minden olyan körülményt megvizsgál, amely összefüggésben van vagy lehet az üggyel, amelyen 15 nyomozó és 12 különböző szakértő dolgozik, mondta Fejér megye rendőr-főkapitánya, Papp Károly korábban a távirati irodának.

Prikkel Tamást egyébként 2000 előtt csalás, orgazdaság és lopás miatt ítélte el jogerősen a bíróság. A Fejér Megyei Bíróságon idén kezdődik meg az a büntetőper, amelyben adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás bűntette és más bűncselekmények miatt indítottak több vádlott ellen, elsőrendű vádlottként a mezőszilasi vállalkozó szerepelt a vádiratban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!