Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Anyázás miatt ölték meg a Prikkel-házaspárt?

2008.04.14. 15:58
Magára vállalta a Prikkel-házaspár meggyilkolását a hétfőn kezdődött perben az ügy másodrendű vádlottja. A házaspártól 10 milliós kölcsönt felvevő mezőszilasi férfi apja azt mondta, azért ölte meg Prikkeléket, mert a nő szidni kezdte már meghalt édesanyját.

A Fejér Megyei Bíróságon a Prikkel-házaspár meggyilkolásával vádolt fiú tagadta, az apa beismerte tettét. A másodrendű, id. N. József állítása szerint ő volt az, aki a házaspár mindkét tagjának halálát okozta.

A vádlottak állítása megegyezik abban, hogy a fiú orvost és mentőt akart hívni a már földön fekvő, mozdulatlan házaspárhoz, ám az apa ezt nem engedte. Az apa azonban tagadja, hogy baseballütővel ütötte Prikkel Tamásnét, a fiú ennek az ellenkezőjét állítja. A szembesítés nem járt eredménnyel.

A tárgyaláson több tanút is kikérdeztek. Az elsőrendű vádlott védője informatikai szakértő kikérdezését kezdeményezte, szakvéleménye a tárgyalás június másodikai folytatásán kerülhet a bíróság elé. A Független Hírügynökség információi szerint a szakértő a lezajlott telefonbeszélgetésekről adhat felvilágosítást.

Prikkel Tamás és felesége elszenesedett maradványaira 2007. január 4-én találtak rá kiégett autójukban egy Mezőszilas és Igar közötti területen.

A vádirat szerint a vádlottak családi vállalkozásuk bővítéséhez kértek 10 millió forintot kölcsön a Prikkel házaspártól. Nem tudták fizetni a magas kamatokkal terhelt adóságot, és ezért határozták el, hogy megölik hitelezőiket, amit 2006. december 29-én meg is tettek.

Találkozóra hívták magukhoz a házaspárt. Rövid szóváltás után addig ütlegelték őket, amíg meg nem haltak. A holtestek kezét és lábát összekötözték, hogy rablógyilkosságnak álcázzák az ügyet, saját autójukba tuszkolták őket és az elhagyatott területen felgyújtották a kocsit.

Az apa vallomása szerint Ifj. N. József vállalkozásának bővítéséhez volt szükség a pénzre, amit Prikkel Tamásné örökségéből adott nekik kölcsön.

A fiú azonban nem tudta törleszteni a tartozását, ekkor - az apa állítása szerint - azt az információt kapták, hogy a pénzt már nem Prikkeléknek, hanem két állítólagos "maffiózónak" kell visszafizetni. Ezt a kérdést akarták tisztázni Prikkelékkel, ezért hívták a házukba őket.

Id. N. József azt mondta: azért fajult gyilkosságig az ügy, mert Prikkel Tamásné az édesanyját szidta. A férfi elmondta, ez azért érintette érzékenyen, mert a mai napig nem tudta feldolgozni, hogy az anyja annak idején öngyilkos lett.

A vád előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés és jelentős kárt okozó rongálás. Az elsőrendű vádlott ifj. N. József és apja, a másodrendű vádlott id. N. József tettéért tíz évtől tizenöt évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat.