Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Három kiégett autó, négy halott Fejérben

2007.03.27. 12:19
Alig három hónap alatt három hasonló tűzeset történt Fejér megyében. A meggyilkolt Prikkel házaspár maradványait kiégett autójukban találták meg, rajtuk kívül két férfi is autóban halt tűzhalált. A négy halálesetet közt a rendőrség egyelőre nem lát összefüggést.

Köze lehet a Prikkel házaspár halálához a Székesfehérváron március 12-én holtan talált 47 éves férfi halálának. A Blikk információi szerint Sz. Károly előzőleg Prikkel Tamás egyik cégénél állt alkalmazásban. Prikkel Tamás több kereskedelmi és fuvarozási kft-ben és bt-ben is érdekelt volt.

Prikkel Tamás és felesége december végén tűnt el, kiégett terepjárójukat január negyedikén találták meg, az autóban talált elszenesedett csontokról január 17-én közölte a rendőrség, hogy az eltűnt mezőszilasi házaspár maradványairól van szó.


A Prikkel házaspár kiégett terepjárójára Igar határában bukkantak a rendőrök.

Január 2-án, két nappal Prikkelék autójának megtalálása előtt egy másik autó is kiégett Fejér megyében. A tűzoltókat egy lángokban álló régi Fiathoz riasztották, az autó kiégett utasterében, a sofőrülésben egy ügyvéd, Fekti Antal holttestét találták meg. A férfi maradványai mellett egy benzineskannát is találtak. A 61 éves ügyvéd egyes sajtóértesülések szerint a meggyilkolt Prikkel Tamásnak is dolgozott, de ezt a házaspár hozzátartozói tagadják.

Tíz hét múlva halt tűzhalált Sz. Károly egy Volvo V40-es céges autóban, a székesfehérvári Zámolyi út egyik házának udvarán. Az autóban csak a vezetőülés és az előtte lévő műszerfal lángolt. A tűzoltóság szerint valamilyen éghető folyadékot locsoltak szét a járműben és az égett. A Volvo annak a cégnek a tulajdona volt, amelyikben Sz. Károly középszintű vezető, alkalmazott volt.

Egyik ügy sincs még lezárva

A rendőrség egyelőre nem talált összefüggést a Prikkel házaspár meggyilkolása és a két másik eset között, mondta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Index érdeklődésére. A Prikkel-ügy nyomozása még tart, továbbra is hat gyanúsítottja van a történteknek, közülük ketten - a Prikkelék megölésével gyanúsított N. József és fia - továbbra is előzetes letartóztatásban vannak.

A másik két haláleset vizsgálata közigazgatási eljárásban folyik, az elsődleges feltételezés még mindig az, hogy mindketten öngyilkosok lettek, idegenkezűség gyanúja nem merült fel. Sz. Károly halálának körülményeiről annyit tudni, hogy a Zámolyi úti ház nem a férfi bejelentett lakhelye, a rendőrség úgy tudja, hogy Sz.-nek anyagi és családi gondjai is voltak. A Blikknek nyilatkozó egyik szomszéd szerint kizárt dolog, hogy öngyilkos lett. A szomszéd a tűzeset előtti percekben egy sötét autót látott a ház előtt, a kocsiból három férfi szállt ki és ment be, majd nem sokkal később elhajtottak, írja a napilap.

A Fejér megyei rendőrség továbbra sem kapcsolja össze a három feltűnően hasonló halálesetet, bár nem zárható ki, hogy ez nem történik meg később. A két közigazgatási eljárást ugyanis még nem zárták le, Fekti Antal és Sz. Károly halála ügyében szakértői - többek között tűzvizsgálói - véleményekre várnak a rendőrök.