Jenő
-3 °C
6 °C

Eltemették a Prikkel házaspárt

2007.02.10. 18:00
Szombaton eltemették a meggyilkolt Prikkel házaspárt, a szertartáson részt vettek családtagjaik, rokonaik, barátaik és munkatársaik. A család előzőleg arra kérte a médiát, hogy tartsák magukat távol a temetéstől.

A meggyilkolt Prikkel házaspártól a mezőszilasi református temetőben szombaton vettek végső búcsút családtagjaik, rokonaik, barátaik, munkatársaik és a falubeliek. Az ökumenikus gyászszertartás keretében a ravatalnál - a 43 éves Prikkel Tamás, valamint felesége hamvait rejtő két koporsó előtt - a református, a sírhelynél a katolikus egyház szertartása szerint búcsúztak a bűncselekmény áldozatává vált házaspártól.

A gyászszertartásra sokan érkeztek az ország távoli vidékeiről is. A sírkerthez vezető út két oldalát, több száz méteren foglalták el a gépkocsik.

A mezőszilasi házaspár tavaly december 29-én este tűnt el - a család nagy értékű terepjárójával együtt - azt követően, hogy egy falubeli adósukhoz indultak. Mivel az adatok és a körülmények bűncselekményt valószínűsítettek, a rendőrség már másnap nagy erővel kezdte meg a felkutatásukat.

Kiégett autójukat január 4-én találták meg a Mezőszilassal szomszédos Igar község határában, egy rejtett völgykatlanban, az utastérben - mint azt a DNS-vizsgálat igazolta - a házaspár csontjaival.

Az ügyben hat embert helyeztek előzetes letartóztatásba. Háromnak - köztük a házaspárnak jelentős összeggel tartozó 25 éves N. Józsefnek és 54 éves édesapjának, valamint egy harmadik férfinak - a nyomozási bíró meghosszabbította az előzetes fogva tartását, három gyanúsítottnál megszüntette az előzetes letartóztatást és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A rendőrség - mint azt korábban az MTI-nek Papp Károly rendőr dandártábornok, Fejér megye főkapitánya elmondta - tucatnyi szakértő bevonásával és egy 15 fős csoporttal folytatja a nyomozást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?