Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

A kampány része lehetett a nyírkátai iskolaigazgató pornóügye

2007.03.21. 17:00
A nyírkátai önkormányzat egyelőre nem tesz lépéseket a megvádolt iskolaigazgató ügyében, akinek 200 helyi lakos a lemondását követeli, mert szerintük szerepel egy pornófelvételen. Az OKM a polgármesterre bízta, hogy milyen lépéseket tesz az ügyben. Nyírkátán már senki nem beszél az ügyről, többen kampányfogásnak tartják a vádaskodást.

Lakossági bejelentést kapott tavaly júniusban az Oktatási és Kulturális Minisztérium, miszerint a nyírkátai iskola igazgatója pornófilmben szerepelt, ezért alkalmatlan az igazgatói tisztségre, tájékoztatta az Indexet a tárca sajtóirodája. A beküldött kép hitelességének vizsgálata azonban nem tartozik az OKM hatáskörébe, olvasható a közleményben.

Tavaly 200 ember írta alá azt a petíciót Nyírkátán, melyben az iskolaigazgató lemondását követelték, mert felismerni vélték őt egy pornográf felvételen. A petíciót egy református lelkész és egy pedagógus is aláírta.

A megvádolt igazgató jelentős érdeksérelmet okozó, nagy nyilvánosság előtt, aljas indokból elkövetett rágalmazás miatt feljelentést tett a Mátészalkai Ügyészségen. Az ügyet kedden zárt ajtók mögött tárgyalta a mátészalkai bíróság, az eljárás azonban még nem zárult le, így részleteket egyelőre nem lehet tudni.

Az önkormányzat nem vádaskodik

Mivel a közérdekű bejelentések vizsgálata, és a szükséges lépések megtétele a munkáltató feladata, az OKM a képet eljuttatta a nyírkátai polgármesternek, Jeney Sándornak.

Az önkormányzat egyelőre nem tesz lépéseket az ügyben, megvárja a bírósági ítéletet, és utána újra tárgyalja az ügyet, tájékoztatott Gere Tibor Árpád, a nyírkátai képviselőtestület tagja. Kérdésünkre elmondta, hogy a településen már nem téma az iskolaigazgató ügye, szerinte az csak a tavalyi önkormányzati kampány része volt, többen politikai motivációt sejtenek a háttérben. „Senki nem tudja, hogy a vádnak van-e alapja” – fogalmazott.