Szabolcs
20 °C
35 °C

140 millió forint értékű mobilalkatrészt loptak

2008.07.30. 11:23
Több mint 140 millió forint értékben lopott el mobiltelefon-alkatrészeket két férfi. A processzorok Hongkongból érkeztek a Ferihegyi Repülőtérre, de nem mindegyik jutott el a címzetthez. A gyanúsítottakat elfogták - közölte a rendőrség.

A két férfi még június elején lopott el közel 140 ezer, "tekercsekre fűzött apró mobiltelefon-alkatrészt", MC processzort, közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK).  Az 58 tekercs kiskereskedelmi forgalmi értéke 140 millió forint - olvasható a PMRFK közleményében.

Az alkatrészek Hongkongból érkeztek a Ferihegyi Repülőtérre, ahonnan június 5-én váltotta ki azokat egy Pest megyei szállítmányozási cég alvállalkozója. Az ő feladata volt az áru szállítása a megadott címre. A szállítmány meg is érkezett időben a címzetthez, ahol a lerakodásnál nem tapasztaltak rendellenességet.

A kartonok kibontásánál azonban észrevették, hogy 21 karton át volt ragasztva átlátszó ragasztócsíkkal, a bennük lévő áru össze volt keverve, és a kartonokon jelzett anyagszám nem egyezett a tartalommal. A tételes vizsgálat során megállapították, hogy a szállítmányból hiányzik a 142 millió forint értékű alkatrész.

Ez után indult nyomozás. A rendőrség megállapítása szerint a bűncselekményt az alvállalkozó egy másik férfivel közösen követte el. Utóbbit a rendőrök elfogták, a férfi nem tett vallomást.

A házkutatásokon előkerült az ellopott processzorok több mint 90 százaléka. Az időközben szintén gyanúsítottként kihallgatott alvállalkozó a bizonyítékok hatására elismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.