Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Magyar prostituáltak futtatói buktak le Brüsszelben

2002.02.07. 14:01
A brüsszeli bíróság öt év szabadságvesztésre és mellékbüntetésként 3000 euró pénzbírságra ítélt három magyar férfit, magyar prostituáltak futtatóit. A nők ellen nem indult eljárást, mivel az üzletszerű kéjelgést a belga törvények nem büntetik. A futtatókon egyelőre nem lehet végrehajtani az ítéletet, mert ismeretlen helyen tartózkodnak.
A büntető bíróság 54. számú tanácsa a 35 éves B. Lászlót és 32 éves öccsét, Zoltánt valamint a 38 éves R. Gábor magyar állampolgárokat ítélte el üzletszerű kéjelgés elősegítése illetve kitartottság vádjával.

A lányok a per után is az utcán akarnak dolgozni

A három fiatal magyar nőt a brüsszeli északi pályaudvar környékén levő bárokban figyelték meg tavaly nyáron a csendőrség nyomozói. Mivel szélesebb körű prostitúciós hálózatra gyanakodtak, házkutatást tartottak náluk és kihallgatták őket.

A perben meg nem nevezett fiatal nők nem titkolták, hogy futtatóik, akiket ők az élettársaiknak neveztek, eleve azzal a céllal hozták ki őket Brüsszelbe, hogy prostitúcióval foglalkozzanak. Elismerték, hogy keresményükből adnak a három férfinak is. Tagadták, hogy futtatóik bármikor erőszakot alkalmaznának velük szemben, és közölték, hogy a per után is eddigi életmódjukat akarják folytatni.

A futtatók egyelőre szökésben vannak

A három férfi a kihallgatás során semmilyen tevékenységgel nem tudta igazolni megélhetését. Mivel az üzletszerű kéjelgést a belga törvények nem büntetik, a nők ellen nem emeltek vádat. A férfiakat a vádemelés ellenére nem állították elő, s így feltehetően szökésben vannak. Az ügyész és a bírónő az erőszak hiánya ellenére a bűncselekmény társadalmi veszélyességére való tekintettel ragaszkodott a súlyos ítélethez, aminek egyelőre viszont nem szereztek érvényt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Hírek