Aliz
6 °C
14 °C

Magyar prostituáltak futtatói buktak le Brüsszelben

2002.02.07. 14:01
A brüsszeli bíróság öt év szabadságvesztésre és mellékbüntetésként 3000 euró pénzbírságra ítélt három magyar férfit, magyar prostituáltak futtatóit. A nők ellen nem indult eljárást, mivel az üzletszerű kéjelgést a belga törvények nem büntetik. A futtatókon egyelőre nem lehet végrehajtani az ítéletet, mert ismeretlen helyen tartózkodnak.
A büntető bíróság 54. számú tanácsa a 35 éves B. Lászlót és 32 éves öccsét, Zoltánt valamint a 38 éves R. Gábor magyar állampolgárokat ítélte el üzletszerű kéjelgés elősegítése illetve kitartottság vádjával.

A lányok a per után is az utcán akarnak dolgozni

A három fiatal magyar nőt a brüsszeli északi pályaudvar környékén levő bárokban figyelték meg tavaly nyáron a csendőrség nyomozói. Mivel szélesebb körű prostitúciós hálózatra gyanakodtak, házkutatást tartottak náluk és kihallgatták őket.

A perben meg nem nevezett fiatal nők nem titkolták, hogy futtatóik, akiket ők az élettársaiknak neveztek, eleve azzal a céllal hozták ki őket Brüsszelbe, hogy prostitúcióval foglalkozzanak. Elismerték, hogy keresményükből adnak a három férfinak is. Tagadták, hogy futtatóik bármikor erőszakot alkalmaznának velük szemben, és közölték, hogy a per után is eddigi életmódjukat akarják folytatni.

A futtatók egyelőre szökésben vannak

A három férfi a kihallgatás során semmilyen tevékenységgel nem tudta igazolni megélhetését. Mivel az üzletszerű kéjelgést a belga törvények nem büntetik, a nők ellen nem emeltek vádat. A férfiakat a vádemelés ellenére nem állították elő, s így feltehetően szökésben vannak. Az ügyész és a bírónő az erőszak hiánya ellenére a bűncselekmény társadalmi veszélyességére való tekintettel ragaszkodott a súlyos ítélethez, aminek egyelőre viszont nem szereztek érvényt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?