Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Az anya 50 ezer forintért adta el lányát

2007.02.05. 13:37
Két magyar férfit gyanúsítanak kerítés, emberkereskedelem, és személyi szabadság korlátozásával egy 20 éves román lány "eladása" és prostitúcióra kényszerítése miatt.

Egy békéscsabai és egy Győr-Moson-Sopron megyéből származó férfit emberkereskedelemmel, személyi szabadság korlátozásával és kerítéssel gyanúsít az Orosházi Határőr Igazgatóság bűnügyi felderítő szolgálata.

A román hatóságok még tavaly augusztusban értesítették a magyar szerveket, hogy egy magyar állampolgár Magyarországra hozhatott egy román lányt, akit prostitúcióra kényszerít.

A lányt egy Győr melletti panzióban találták meg, akit egy karitatív szervezet segítségével biztonságba helyeztek.

A lányt az édesanyja korábban elhagyta, majd többször koldulásra kényszerítette, végül pedig 50 ezer forintért "eladta" egy békéscsabai férfinak.

Előbb egy Győr melletti panzióba került, majd pedig a panzió tulajdonosa Ausztriában próbálta rávenni üzletszerű kéjelgésre. A román lány azonban nem volt hajlandó engedelmeskedni, ezért visszavitték Győr mellé, ahol aztán rátaláltak a nyomozók.

A két magyar gyanúsított a közelmúltban szabadult ez előzetes letartóztatásból. Ellenük kerítés, emberkereskedelem, és személyi szabadság korlátozása gyanújával indult eljárás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!