Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az anya 50 ezer forintért adta el lányát

2007.02.05. 13:37
Két magyar férfit gyanúsítanak kerítés, emberkereskedelem, és személyi szabadság korlátozásával egy 20 éves román lány "eladása" és prostitúcióra kényszerítése miatt.

Egy békéscsabai és egy Győr-Moson-Sopron megyéből származó férfit emberkereskedelemmel, személyi szabadság korlátozásával és kerítéssel gyanúsít az Orosházi Határőr Igazgatóság bűnügyi felderítő szolgálata.

A román hatóságok még tavaly augusztusban értesítették a magyar szerveket, hogy egy magyar állampolgár Magyarországra hozhatott egy román lányt, akit prostitúcióra kényszerít.

A lányt egy Győr melletti panzióban találták meg, akit egy karitatív szervezet segítségével biztonságba helyeztek.

A lányt az édesanyja korábban elhagyta, majd többször koldulásra kényszerítette, végül pedig 50 ezer forintért "eladta" egy békéscsabai férfinak.

Előbb egy Győr melletti panzióba került, majd pedig a panzió tulajdonosa Ausztriában próbálta rávenni üzletszerű kéjelgésre. A román lány azonban nem volt hajlandó engedelmeskedni, ezért visszavitték Győr mellé, ahol aztán rátaláltak a nyomozók.

A két magyar gyanúsított a közelmúltban szabadult ez előzetes letartóztatásból. Ellenük kerítés, emberkereskedelem, és személyi szabadság korlátozása gyanújával indult eljárás.