Ágnes
-1 °C
2 °C

Szerelemből ölt meg két örömlányt

2003.01.24. 13:50
Különös kegyetlenséggel több emberen, részben aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség azt az ukrán állampolgárságú, magyar anyanyelvű fiatalembert, aki két prostituált brutális megölésének vádja miatt állt bíróság előtt. A férfi szerelmes lett egy budapesti prostituáltba, aki azonban elutasította és kinevette közeledését. Az ukrán férfi dühében késsel támadt a nőre.
Az ügyészség képviselője a Fővárosi Bíróság pénteki tárgyalásán jelentett be vádmódosítást. Eddig több emberen elkövetett emberöléssel vádolták Szeles Árpádot, a vád most különös kegyetlenséggel több emberen, az egyik áldozat tekintetében aljas indokból elkövetett emberölésre módosult.

Kinevette

A vádirat szerint a néhány éve Magyarországon élő férfi 2000 óta volt visszatérő vendég egy örömlánynál. Szeles Árpád egy idő után komoly vonzalmat érzett a nő iránt, aki azonban visszautasította a férfi szerelmi közeledését.

A gyilkosság napján, 2000 júliusában a férfi ismét a prostituált Angyalföldi úti lakásán járt, ahol egy másik helyiségben tartózkodott egy másik örömlány is. A lezajlott szexuális aktust követően a fiatalember azt javasolta a nőnek, hogy menjenek el együtt valahová, de az ismét nemet mondott, kinevette a férfit és szidalmazni kezdte.

Nem akarta megölni

Szeles Árpád, aki későbbi vallomása szerint ideges lett a nő sértegetéseitől, az asztalról felkapott kést többször az ágyon fekvő nőbe döfte.

A prostituált sikoltozásaira szaladt elő a másik örömlány, akire Szeles Árpád szintén rátámadt, és is többször megszúrta. A két nő rövid időn belül belehalt a vérveszteségbe, holttesteiket egy héttel később fedezték fel.

A bűncselekmény vádlottja a rendőrségi kihallgatásakor és a korábbi bírósági tárgyaláson is beismerte tettét. A korábbi tárgyaláson tett vallomásában arról beszélt: nem akarta megölni a prostituáltat, mert szerette. Nem tudta felidézni, hogy pontosan hányszor szúrta meg első áldozatát, a másik örömlány megölésével kapcsolatban pedig semmire sem emlékezett.

A mostani tárgyaláson három igazságügyi szakértőt és egy tanút is meghallgatott a Fővárosi Bíróság. A szakértők a fiatalember elmeállapotáról, személyiségéről, illetve az áldozatok sérüléseiről nyilatkoztak.

Érzelmileg sivár, de nem elmebeteg

Az egyik elmeszakértő elmondta, bár Szeles Árpád indulatilag labilis, érzelmileg sivár, elmagányosodott egyén, ám kóros elmebetegségben nem szenved. A per egy pszichológus szakértő meghallgatásával április 2-án folytatódik.