Konrád
8 °C
26 °C

Prostitúciós botrányba keveredett egy lelkész

2004.06.02. 19:40
Egyre nagyobb port kavar egy észak-csehországi határvidéken kirobbant prostitúciós botrány, melynek során egy ukrán papot is őrizetbe vettek.
A német határtól alig tíz kilométerre lévő Dubi városában egy razzia során tizenegy embert vettek őrizetbe, köztük egy ukrán lelkészt is, állította a Mlada fronta Dnes prágai nap hétfői kiadása. A cseh egyházi vezetőket mélységesen megrendíti a vád. A 32 éves férfi állítólag az ortodox hitközség egyik tiszteletben álló tagja.

Elutasított kérelem

A razzia során az ukrán egyházi személlyel együtt összesen nyolc férfit és két nőt - Csehország, az egykori Jugoszlávia, és a volt Szovjetunió területéről - fogtak el a rendőrök. A cseh hírügynökség állítása szerint az eljárást vezető bíró elutasította a lelkész szabadlábra helyezésének kérelmét. Az előzetesben lévőkre akár tízévnyi szabadságvesztést is kiróhatnak.

A vád szerint a gyanúsítottak nőket kényszerítettek prostitúcióra. A híresztelések szerint a határ menti település night-clubjait elsősorban német szexturisták látogatják, írja a lap.