Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Fehér műlábat adtak volna egy fekete nőnek

2003.08.25. 10:41
Fehér műlábat ajánlott fel egy brit kórház egy amputációra váró fekete nőnek, mert az eszköz így olcsóbb lett volna.
Egy amputációra váró, meg nem nevezett brit fekete nőnek csak hosszas hercehurca után sikerült elérnie, hogy a bőrszínűhez illő művégtagot kapjon. A bershire-i Reading mellett fekvő Calcot város kórházában eredetileg fehér műlábat ajánlottak, fel mert az olcsóbb. Később azonban az egészségügyi intézmény vezetői úgy döntöttek, hogy teljesítik a beteg kérését.

Közös gyűjtés

A Battle kórház azt állítja, hogy eredetileg csak fehér színű művégtaghoz tudtak hozzájutni, jelentette a Drudgereport. A szóvivő elmondta, hogy eredetileg valóban azt közölték a műtétre váró hölggyel, hogy a nem fehérszínű művégtagért többet kell fizetnie. Azonban a kórház tárgyalásokat folytatott más egészségügyi intézményekkel is, így közösen "dobták össze" a pénzt a megfelelő árnyalatú protézis megszerzésére.

Szégyenletes

A mozgáskorlátozottak szövetségének szóvivője megjegyezte: "Szégyen, hogy a társadalombiztosítás szakemberei nem gondolnak a más bőrszínű páciensekre". Hozzátette: a mozgáskorlátozottak esetében nem szabad érvényesülnie az "egy méret jó mindenkinek" szemléletnek, mindenkinek azonos lehetőségeket kell biztosítani.