Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Huszonkilencezer levelet nyúlt le a postás

2008.03.06. 15:34
Eljárás indul egy német postás ellen, akinek a lakásában a rendőrség huszonkilencezer ki nem kézbesített levelet talált. A nő tizenöt éven keresztül gyűjtötte a leveleket, amelyekben valószínűleg pénzt remélt.

Felfüggesztettek állásából egy német postást, akinek otthonában a rendőrség huszonkilencezer ki nem kézbesített levelet talált, írja az AFP. A Németország nyugati részén található Giessen város egyik ügyésze elmondta, hogy olyan levél is volt, amit már tizenöt éve rejtegetett a nő, de a legtöbb küldeményt az elmúlt öt évben nem adta át a címzetteknek.

Az ügyészség szerint a nő valószínűleg azért tartotta meg a leveleket, mert azt remélte, hogy pénzt talál bennük. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyi küldeményben volt valóban készpénz. A nő ellen hivatali titokkal visszaélés és a postai szabályzat megszegése miatt indítanak eljárást, amennyiben bűnösnek találják, akár öt év börtönt is kaphat.

"A legtöbb nálunk dolgozó ember becsületes és rendkívül csalódott a történtek miatt" - mondta a német posta szóvivője. Egyben jelezte, hogy minden megtalált levelet egy bocsánatkérő távirat társaságában kikézbesítenek majd eredeti címzettjükhöz.