Olivér
4 °C
8 °C

Huszonkilencezer levelet nyúlt le a postás

2008.03.06. 15:34
Eljárás indul egy német postás ellen, akinek a lakásában a rendőrség huszonkilencezer ki nem kézbesített levelet talált. A nő tizenöt éven keresztül gyűjtötte a leveleket, amelyekben valószínűleg pénzt remélt.

Felfüggesztettek állásából egy német postást, akinek otthonában a rendőrség huszonkilencezer ki nem kézbesített levelet talált, írja az AFP. A Németország nyugati részén található Giessen város egyik ügyésze elmondta, hogy olyan levél is volt, amit már tizenöt éve rejtegetett a nő, de a legtöbb küldeményt az elmúlt öt évben nem adta át a címzetteknek.

Az ügyészség szerint a nő valószínűleg azért tartotta meg a leveleket, mert azt remélte, hogy pénzt talál bennük. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyi küldeményben volt valóban készpénz. A nő ellen hivatali titokkal visszaélés és a postai szabályzat megszegése miatt indítanak eljárást, amennyiben bűnösnek találják, akár öt év börtönt is kaphat.

"A legtöbb nálunk dolgozó ember becsületes és rendkívül csalódott a történtek miatt" - mondta a német posta szóvivője. Egyben jelezte, hogy minden megtalált levelet egy bocsánatkérő távirat társaságában kikézbesítenek majd eredeti címzettjükhöz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?