Domonkos, Dominika
18 °C
29 °C

Lelőttek egy kisfiúra támadó pitbullt Egyeken

2008.07.22. 11:04
Nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülésekkel szállították kórházba azt a 13 éves kisfiút, akire még szombaton rátámadt egy pitbull. A megvadult kutyát egy vadásznak kellett lelőnie.

Az apa kérésére egy vadász lelőtte azt a kutyát, amelyik még szombaton támadt rá 13 éves gazdájára sétáltatás közben a Hajdú-Bihar megyei Egyeken, közölte Szőke Bernadett rendőr hadnagy kedden. A kisfiún azóta sebszűkítő és bőrplasztikai műtéteket hajtottak végre a debreceni Kenézy Gyula Kórházban

A rendőrség sajtóügyeletese elmondta, szombaton délelőtt a mentőszolgálat diszpécsere tett bejelentést a balmazújvárosi rendőrkapitányságra, hogy egy Egyek külterületén található földúton egy gyermeket megharapott egy kutya.

A helyszínre érkezett rendőröknek egy középkorú férfi elmondta, hogy reggel 10 óra körül kisfiával indultak el kutyát sétáltatni, amikor a nem fajtiszta staffordshire terrier hirtelen nekitámadt a gyereknek. Egy közelben tartózkodó férfi az apa segítségére sietett, majd az apa egy fadarabbal ütötte a kutyát, amely ennek következtében hátrálni kezdett. Később - az apa kérésére - egy vadász végzett a feldühödött ebbel.

A 13 éves kisfiút mentőhelikopterrel szállították kórházba, nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülésekkel. A kisfiún sebszűkítő és bőrplasztikai műtéteket hajtottak végre hétfőn a debreceni Kenézy Gyula Kórházban, mondta el Szentgyörgyi János, a kórház szóvivője. A gyerek állapota stabil, jelenleg a szüleit várja, hogy meglátogassák.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanúja miatt indult rendőrségi eljárás, ha a gyanú beigazolódik, akkor egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntethető.