Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Pucér katonai rendőrnő fotója járta be a brit hadsereget

2007.02.26. 17:16
A fél brit hadsereg látta már azt a fotót, amelyen a brit katonai rendőrség egyik tagja, Emma Williams pózol, méghozzá úgy, hogy csak a "vörös sapkások", vagyis a Royal Military Police tányérsapkája látható rajta. (A The Sun szerint bugyi is volt a katonanőn, de a fotón még ez sem igazán látszik.)

A huszonéves, lance corporal rangot viselő (ez nagyjából a magyar őrvezetőnek felel meg) Williams fotóját e-mailen a fél brit hadsereg megnézte már, mire a The Sun nevű angol bulvárlap közzétette a fotót.

Nem kapott fegyelmi büntetést, de figyelmeztették

Elöljárói ezután komoly figyelmeztetésben részesítették a katonai rendőrnőt: ne forduljon többé elő, hogy szégyent hoz a testületre. Ugyanakkor semmilyen fegyelmi büntetést nem szabtak ki rá - értesült a The Sun.

Emma egyébként saját barakkjában állt modellt szeretőjének, miután ezrede közös (és részegeskedésbe csapó) vacsorát rendezett. Az ekkor készült fotót valaki - a The Sun szerint "ártatlanul" - e-mailen elküldte az ismerősének, majd ezután órák alatt szinte minden katonai egységhez eljutott a kép. A brit bulvárlap szerint még iraki egységek is látták a fotót.

Reménykedhet, hogy nem ismerik fel Afganisztánban

A fotó eljutott Williams parancsnokához is, aki azonnal behívatta a katonai rendőrnőt irodájába, és rendreutasította az őrvezetőt. Az effajta pózolás ugyanis sérti a katonák viselkedési szabályait, "magatartási kódexét".

Williams a donningtoni 174-es számú őrszázad tagja, és éppen féléves afganisztáni bevetésre készül áprilisban. Az ázsiai országban az lenne a feladata, hogy a szabályszegő katonákat letartóztassa. A The Sun szerint most abban reménykedhet, hogy a letartóztatottak majd nem ismerik őt fel egyenruhában.

Nem tudta, hogy lefotózták

A The Sun szerint Emma nem tudta, hogy ez a kép elkészült, és a fél hadsereg látni fogja. A legbutább dolgok egyike volt, hogy magán hagyta a katonai rendőrök vörös sapkáját.

A brit hadügyminisztérium úgy nyilatkozott az esetről: nem ezt várjuk egy tisztestől (a lance corporal rang még az altisztekét sem éri el, csak a tizedeshez hasonló tisztesek közé tartozik.) A tárca azt is közölte: Williams elöljárója már foglalkozott az üggyel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!