Auguszta
-4 °C
2 °C

Négy év börtön a péniszpumpás bírónak

2006.06.30. 11:58
Meglehetősen szigorú büntetést szabott ki az esküdtszék Donald Thompson amerikai bíróra. A bíróság négy esetben találta bizonyítottnak, hogy a bírói pulpitus mögött péniszpumpájával játszott. Ügyvédje hiába érvelt azzal, hogy csak egy idióta tenne ilyet.

Ebédszünettel megszakított, több mint öt óráig tartó vita után hozott ítéletett csütörtök késő délután a péniszpumpája révén elhíresült amerikai bíró, Donald Thompson ügyében a Creek megyei esküdtszék, jelentette az AP. Az eset után nyugdíjazott bírót az ügyészség négy rendbeli illetlen magamutogatással vádolta, az esküdtszék tételenként egy év börtönre és tízezer dollár pénzbírságra, azaz összesen négy év börtönre és 40 000 dollár (csaknem 9 millió dorint) pénzbírságra ítélte a bírót.

Csak egy idióta tenne ilyet


Péniszpumpa
Az eszköz extrém felhasználásáról további képek, kizárólag erős idegzetű olvasóinknak!

Az ítéletet egykedvűen fogadó Thompson a vád szerint legalább négy alkalommal használta péniszpumpáját a bírói pulpituson, tárgyalás közben. Hiába próbálta ügyvédje a péniszpumpa előkapásával meggyőzni az esküdteket, hogy legfeljebb "egy idióta" használna péniszpumpát a tárgyalóteremben, a tanúk meggyőzték őket róla, hogy Thompson, védője szavaival, pont az az idióta, aki ezt tette.

A perben három tanút hallgattak meg, közülük egy bírósági fogalmazó, Lisa Foster vallomása bizonyult döntőnek. Foster csakis a bíróság felszólítására volt hajlandó tanúskodni, mert állása elvesztésétől tartott. Amikor Thompsont elítélték az esküdtek, megkönnyebülésében az ügyész nyakába borult.

A neje kiborult

Foster 15 esetet idézett fel nagy részletességgel, amikor a bíró jól láthatóan használta a péniszpumpát a tárgyalóteremben. A másik két tanú négy esetet tudott felidézni, ezért összesen ennyi esetben találta bizonyítottnak a bíróság a vádat.

A bíróság elnöke elégedettnek tűnt a meglehetősen súlyos ítélettel - Thompson a börtönbüntetés és a pénzbírság mellett valószínűleg havi 7489,91 dolláros állami nyugdíját is elbukja. Mint mondta, Thompsont most ugyanaz a jogrend találta bűnösnek, amit hatalmával visszaélve kijátszott.

Az ítélet hallatán Thompson neje kiborult. A bíróság ezért megengedte, hogy az elítélt a börtönbe vonulás előtt konzultáljon ügyvédeivel és családjával. Az ítélet hivatalos, augusztus 14-i kihirdetéséig azonban legfeljebb 75 000 dollárnyi óvadék fejében maradhat szabadlábon, írja az AP.