Férje autójának csomagtartójában lelték meg Tökmag édesanyját

2007.09.19. 16:33
Alapos a gyanú arra, hogy az 54 éves Hszüe Naicen, az aucklandi tai-chi-mester megölte a feleségét, elrabolta hároméves kislányukat, majd a gyereket magára hagyva Amerikába szökött.

Az új-zélandi rendőrség szerdára virradóra megtalálta annak a kínai kislánynak az édesanyját, akit öt napja hagyott magára az apja a melbourne-i Dél Keresztje vasútállomáson. A 27 éves Anan Luit holtan emelték ki a szökésben lévő férfi autójának csomagtartójából a család aucklandi otthonánál, jelentette a Times Online.

Csien Hszün Hszü

A különös bűnügy részleteiről szombaton jöttek az első hírek, akkor találták meg a vasútállomás munkatársai a hároméves gyereket. Mivel nevét nem tudták, ruhái márkájáról nevezték el Tökmagnak. Az egyik biztonsági kamera felvételeit megnézve kiderült, hogy a kislány az apjával érkezett az állomásra, egy másik kamera azonban már a gyerek nélkül továbbsiető férfiről rögzített képet.

Hszüe Naicen

A lány azonosítása után kiderült, hogy szülei Új-Zélandon éltek. A rosszat sejtő rendőrök körözést adtak ki az apa ellen, az új-zélandi rendőröknek ugyanis tavaly már volt dolga vele hangos veszekedések és családon belüli erőszak miatt. A házaspár egy éve élt külön, a kislány az anyjával lakott. A helyi hatóságok szeptember 10-én látták utoljára a nőt, autóját hétfőn találták meg az aucklandi reptér parkolójában.

Az 54 éves Hszüe Naicen (angolosított nevén Michael Xue) egy kínai napilap kiadója volt Aucklandben, és egyelőre rejtély, hogy pontosan mi történt közte és felesége közt. Annyit tudni, hogy egy héttel ezelőtt repült Melbournbe, majd a következő részlet ami világos, az hogy a férfi miután otthagyta egy mozgólépcső tövében a kislányt, taxiba ült, a reptérre hajtatott és két órával később már egy Los Angelesbe tartó gépen ült. Az amerikai nagyvárosban - ahol rengeteg kínai él - ezután nyoma veszett.

A rendőrség már értesítette a kislány Kínában élő anyai nagyanyját, bár egyelőre a holttest azonosítására még nem került sor. A halál okát sem állapították még meg, bár a holttest elrejtésének körülményei mindenképp bűncselekményre, gyilkosságra és gyerekrablásra utalnak. Hszüe Naicen ellen jelenleg nemzetközi körözés van érvényben.

Az állomás biztonsági kameráinak képei

A férfi 12 éve hagyta el Kínát, Wu-stílusú tai-chi mesterként ismerik Aucklandben, legalábbis saját weboldalán ez áll. Idén egy rövid riportfilm is készült vele, ami az előző házasságából származó, öt éve eltűnt nagyobbik kislányának kereséséről szólt. A film készítője szerint a férfi nem viselkedett őszintén a kamera előtt, amikor könnyek közt kérte gyermekét, hogy bocsásson meg neki és térjen vissza hozzá.

A hatóságok jelenleg úgy tudják, hogy a férfi pénzgondokkal küszködik, és házasságának tönkremenetele miatt mély depresszióba esett.  • Hírek
  • Babaváró hitel