Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Kényszerleszállás miatt késett Putyin

2004.11.19. 12:14
Kilenc utas sérült meg egy az utastérben kavargó füst miatt leszállásra kényszerülő spanyol repülő evakuálása közben Lisszabonban. A kényszerleszállás miatt egy másik gép indulását is el kellett halasztani. A késve induló gépen utazik Vlagyimir Putyin.
Kényszerleszállást kellett végrehajtania egy spanyol repülőgépnek Lisszabonban, miután füst árasztotta el az utasteret. A gép kilenc utasa megsérült. Az incidens miatt a lisszaboni reptéren várakozó Vlagyimir Putyin repülője is késve szállt fel.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a füstöt az Iberia légitársaság Madrid-Mexikóváros járatán. A sérüléseket a kilenc utas a kényszerleszállást követő evakuálás során szenvedte el.

A portugál rendőrség közlése szerint három külföldit - egy saroksérülést szenvedett 57 éves izraeli nőt, egy 69 éves brit férfit és egy 24 éves spanyol lányt - kellett kórházba szállítani, jelentette a BBC. A gép sértetlen utasai még pénteken folytathatják útjukat.

A baleset miatt egyetlen gép indulását kellett kilencven perccel elhalasztani. Azt, amelyiken az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködési Fórumra látogató Vlagyimir Putyin is utazott, jelentette a BBC.