István, Vajk
17 °C
34 °C

Nem akarta felrobbantani a házat az elvált férj

2008.09.01. 12:37
Délre kiderült, hogy tulajdonképp nem is volt vészhelyzet hétfő reggel a pilisvörösvári Kossuth utcában.

Félreértésen alapult az a hétfő reggeli pilisvörösvári riasztás, amelyre a rendőrök még annak tudatában vonultak ki, hogy egy elvált férj a házuk felrobbantásával fenyegetőzik, közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Bényi Mónika elmondta: a rendőrök behatoltak a házba, ahol kiderült, hogy a tulajdonosnak nem állt szándékában felrobbantani az otthonát. Elmondása szerint a benzint csak a munkagépébe akarta tölteni, ezért vette magához a flakont. A felesége félreértette a szándékát, és ezért riasztotta a hatóságokat.

Az ügy hátterében a házaspár válása áll. A bíróság a feleségnek ítélte a Kossuth utcai házat, amit a férfi állítása szerint ő maga épített. A nő szerint a férje kijelentette, öngyilkos lesz, ha el kell hagyni a házat - ez adhatott alapot a félreértésre. A rendőrség nem indított a férfi ellen eljárást, mivel a bűncselekménynek még a szándéka sem állt fenn, mondta a sajtóreferens.

Hétfő reggel még úgy lehetett tudni, hogy Pilisvörösváron házának felrobbantásával fenyegetőzik egy férfi. A helyszínre ki is vonultak a rendőrök, akik túsztárgyaló bevonására is készültek. Az Elmű és a gázművek emberei is a helyszínre siettek, és kikapcsolták a házban a szolgáltatást, hogy elejét vegyék az akkor még valós veszélynek tartott katasztrófának.