Ödön
1 °C
11 °C

Nem akarta felrobbantani a házat az elvált férj

2008.09.01. 12:37
Délre kiderült, hogy tulajdonképp nem is volt vészhelyzet hétfő reggel a pilisvörösvári Kossuth utcában.

Félreértésen alapult az a hétfő reggeli pilisvörösvári riasztás, amelyre a rendőrök még annak tudatában vonultak ki, hogy egy elvált férj a házuk felrobbantásával fenyegetőzik, közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Bényi Mónika elmondta: a rendőrök behatoltak a házba, ahol kiderült, hogy a tulajdonosnak nem állt szándékában felrobbantani az otthonát. Elmondása szerint a benzint csak a munkagépébe akarta tölteni, ezért vette magához a flakont. A felesége félreértette a szándékát, és ezért riasztotta a hatóságokat.

Az ügy hátterében a házaspár válása áll. A bíróság a feleségnek ítélte a Kossuth utcai házat, amit a férfi állítása szerint ő maga épített. A nő szerint a férje kijelentette, öngyilkos lesz, ha el kell hagyni a házat - ez adhatott alapot a félreértésre. A rendőrség nem indított a férfi ellen eljárást, mivel a bűncselekménynek még a szándéka sem állt fenn, mondta a sajtóreferens.

Hétfő reggel még úgy lehetett tudni, hogy Pilisvörösváron házának felrobbantásával fenyegetőzik egy férfi. A helyszínre ki is vonultak a rendőrök, akik túsztárgyaló bevonására is készültek. Az Elmű és a gázművek emberei is a helyszínre siettek, és kikapcsolták a házban a szolgáltatást, hogy elejét vegyék az akkor még valós veszélynek tartott katasztrófának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?