Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Elektromos takarót evett Houdini

2006.07.20. 14:20
Belegabalyodhatott egy óriáskígyó vacsorájába a terráriumát melegítő elektromos takaró. A kígyó felfalta a nászágyra szabott paplant, de megemészteni már nem tudta.

Furcsán viselkedett hétfőn Houdini, a burmai piton, ráadásul még elektromos ágymelegítője is eltűnt a terráriumából, írja a BBC. Gazdája, Karl Beznoska hamar megtalálta az összefüggést. A szerinte amúgy "vidám és barátságos" Houdini nyúlvacsorája mellé véletlenül a takarót is elfogyaszthatta.

A feltevést a röntgen is megerősítette. A 3,6 méteres óriáskígyó trafóstul, drótostul felfalta a nászágy méretű elektromos melegítőpaplant.

Houdinin életmentő műtétett kellett végrehajtani. Ez annak ellenére sikerült Karsten Fostvedt állatorvosnak, hogy az idahói Ketchum állatkórházában egy kígyóspecialista sem dolgozott. A bonyolult műtéthez telefonon kértek szakértői segítséget.

"Remekek a kilátásai" - nyilatkozta egy helyi tévéadónak Fostvedt. A 16 éves, 27 kilós kígyó így továbbra is a kisváros híressége maradhat. A BBC értesülései szerint Beznoska rendszeresen elviszi kígyóját a helyi iskolába és könyvtárba, hogy a gyerekek megcsodálhassák.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!