Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elektromos takarót evett Houdini

2006.07.20. 14:20
Belegabalyodhatott egy óriáskígyó vacsorájába a terráriumát melegítő elektromos takaró. A kígyó felfalta a nászágyra szabott paplant, de megemészteni már nem tudta.

Furcsán viselkedett hétfőn Houdini, a burmai piton, ráadásul még elektromos ágymelegítője is eltűnt a terráriumából, írja a BBC. Gazdája, Karl Beznoska hamar megtalálta az összefüggést. A szerinte amúgy "vidám és barátságos" Houdini nyúlvacsorája mellé véletlenül a takarót is elfogyaszthatta.

A feltevést a röntgen is megerősítette. A 3,6 méteres óriáskígyó trafóstul, drótostul felfalta a nászágy méretű elektromos melegítőpaplant.

Houdinin életmentő műtétett kellett végrehajtani. Ez annak ellenére sikerült Karsten Fostvedt állatorvosnak, hogy az idahói Ketchum állatkórházában egy kígyóspecialista sem dolgozott. A bonyolult műtéthez telefonon kértek szakértői segítséget.

"Remekek a kilátásai" - nyilatkozta egy helyi tévéadónak Fostvedt. A 16 éves, 27 kilós kígyó így továbbra is a kisváros híressége maradhat. A BBC értesülései szerint Beznoska rendszeresen elviszi kígyóját a helyi iskolába és könyvtárba, hogy a gyerekek megcsodálhassák.