Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Széttörnek a kövér amerikaiak alatt a luxushajó berendezései

2004.12.07. 10:25
Felújításra szorul a világ legelőkelőbb luxuscirkálója. A Queen Mary 2 berendezési tárgyai nem bírják el az utazóközönség terhelését. A hajón a vártnál kövérebb amerikaiak utaznak, akik alatt egyszerűen összerogynak az éttermek és bárok székei.

Tucatjával törnek össze a székek a túlsúlyos amerikai utasok alatt a világ legelegánsabb luxushajóján, írja a Herald Sun. A legtöbb szék a Queen Mary 2 bárjaiban és az éttermeiben ment tönkre. Bár a cirkálót csak januárban avatták fel, bútorzata máris felújításra szorul.

Amerikai probléma

A luxuscirkáló berendezési tárgyait szállító francia cég képviselője, Alstom Chantiers szerint a legtöbb szék egyszerűen nem bírta a túlsúlyos utasokat és összerogyott. "Bizonyos berendezési tárgyak cserére szorulnak, a székekkel például bajok vannak", nyilatkozta a lapnak. Mint mondta, a cég egyszerűen alultervezte az utazóközönség súlyát.

Chantiers szerint a probléma "nem brit, inkább amerikai". A luxuscirkáló személyzetének egy tagja szerint "igen sok nagy utasa van a Queen Mary 2-nek". Állítása szerint az utasok többsége amerikai.

A hajón ráadásul tíz étterem szolgálja ki az utasokat. A neve elhallgatását kérő személyzeti forrás szerint tehát "ha már a felszállásnál nagyok, jellemzően még híznak is az úton".