Zsófia
17 °C
21 °C

Terrortámadásnak vélték a földrengést

2004.02.11. 12:31
Kisebb földrengés rázta meg Izraelt. A komolyabb károkat nem okozó rengés hatalmas riadalmat okozott, az izraeli parlamentben terrortámadásnak vélték a rengéseket.
Személyi sérülést nem okozó erős földrengés rázta meg szerda délelőtt Jordániát, Izraelt és a palesztin területeket. A Richter-skála szerint 5-ös erősségű lökések mintegy 20 másodpercen át tartottak, epicentrumuk az izraeli földrengéstani intézet szerint a Holt-tengertől északra, a jordániai fővárostól 60 kilométernyire nyugatra volt.

Jóllehet a földmozgás akár komoly pusztítást is véghezvihetett volna lakott területeken, szerencsére csak kisebb károkat okozott, többek között az izraeli parlament épületében, ahol a miniszterelnöki iroda mellett és az ülésteremben megrepedt a mennyezet.

A bizottsági üléseken részt vevő képviselők először pokolgépes merényletnek hitték a földmozgást és a parlamenti vitát azonnal berekesztették - jelentette az izraeli hadsereg rádiója. Tel-Avivban kiürítették a toronyházakat, a bevásárló központokat és az iskolákat.

Az izraeli tévé arról számolt be, hogy Jeruzsálemben négy lakásban keletkeztek elenyésző károk. A lökéseket egész Jeruzsálemben és környékén érezni lehetett, egy erősebb földrengéstől tartva sokan a szabadba menekültek otthonaikból.