Géza
1 °C
16 °C

Arcon döfte a légikisérőket az ausztrál géprabló

2003.05.29. 10:26
Faragott fafegyverrel rohanta meg a Quantas Melbourne-Tasmánia járatát egy géprabló. John Anderson ausztrál közlekedési miniszter szerint a "nem éppen épelméjű" támadó előre kitervelte az akciót. A gépre gond nélkül felcsempészet fafegyver a miniszter szerint "jó lecke", megmutatta az ellenőrzések sebezhetőségét.
Két légikísérőt is leszúrt egy kihegyezet fadarabbal fenyegetőző géprabló Ausztráliában - jelentette az AP. A John Anderson közlekedési miniszter szerint "nem éppen épelméjű" támadó egy Melbourneből Tasmániába tartó belföldi járatot próbált hatalmába keríteni.

Kiabált, majd döfött

A támadó fenyegetéseket kiabálva próbálta lerohanni a belföldi járat pilótafülkéjét. A miniszter nem kívánt részleteket közölni a támadásról, annyit azonban elismert, hogy a gépen nem voltak "légi marsallok", azaz fegyveres utaskísérők.

A támadó az AP értesülései szerint az arcukon sebesítette meg a légikísérőket - egy harmincas éveiben járó férfit és egy huszonéves nőt. a sérülteket kórházba szállították, állapotuk kielégítő.

Jó lecke

Anderson szerint bár a támadást "előre kitervelhette" nincs szó terrorakcióról.

A gépeltérítő különösebb nehézségek nélkül csempészte fel a járatra fából faragott szúrószerszámját. Ez Anderson szerin "jó lecke", mutatja, hogy milyen eszközökkel lehet kijátszani a biztonsági ellenőrzéseket. A miniszter szigorú vizsgálatokat ígért - írja az AP. A járatot üzemeltető Quantas légitársaság képviselői az eset feltárása előtt nem kívántak nyilatkozni.