Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Megszökött egy fogva tartott Budapesten

2007.03.01. 12:09
Lopásért akarták előállítani azt a 47 éves férfit, aki a IV. kerületi bíróságról elszökött. A városból kivezető utakat napközben lezárták.

Bilincsben szökött meg a IV. kerületi bíróságról egy fogva tartott csütörtökön Budapesten. A rendőrség a városból kivezető utakat ellenőrizte, az Erzsébet hídat egy időre le is zárták. A férfit lopás miatt állították elő. A TV2 híradójában elhangzott, hogy a férfi azt használta ki, hogy őre a radiátorhoz bilincselte, majd WC-re ment. A radiátor rögzítése viszont instabil volt, könnyen lejárt.

Ne segítsenek


Jármy Tibor felhívta a figyelmet arra, hogy bűnpártolást követ el, aki segítséget nyújt a szökött fogolynak.

A Büntetés-végrehatás Országos Parancsnoksága (BVOP) arról tájékoztatott, hogy D. A. 47 éves férfi akkor szökött meg, amikor lopás miatt elő akarták állítani. A BVOP vizsgálatot indított az ügyben.

A szökés miatt 10 és 12 óra között teljes Budapest-zár volt érvényben, emiatt hatalmas a dugó alakult ki a belvárosban, ráadásul a Lánchídat is le kellett zárni a Greenpeace akciója miatt.

12 órakor a rendőrség feloldotta a város teljes zárását, a szökött rabot azonban továbbra is nagy erőkkel keresik: átfésülték a főváros pályaudvarait, jelentősebb csomópontjait, s szúrópróbaszerűen ellenőrzik a városból kifelé tartó járműveket is.

Szigorítást ígértek

Legutóbb decemberben szökött meg egy rab a Gyorskocsi utcából. A 38 éves elítélt december elsején leütötte a büntetés-végrehajtási felügyelőjét, és elvitte a fegyverét. A férfi a katonai ügyészségről szökött meg, ahol egy büntetőperben kellett volna tanúskodnia. A szökés után a fővárosból kivezető utakat lezárták, ám nem akadtak a fegyvere miatt rendkívül veszélyesnek tartott fogoly nyomára. Húsz nappal később Pomáz és Üröm között biciklizett, amikor a rendőrök elfogták.

Az akkori szökés után a bírósági előállítások szigorítását ígérte a BVOP parancsnoka.