Viola
-6 °C
-2 °C

Biztos, hogy felakasztották a tököli rabot

2007.10.18. 12:54
Az orvosszakértői vélemény alapján biztos, hogy nem öngyilkos lett, hanem felakasztották a tököli börtönben szombaton holtan talált fiatalembert. A szakvéleményről csütörtökön számolt be a rendőrség. Az ügy felderítésére hatfős nyomozócsoportot állított fel a Pest megyei Rendőr-főkapitányság. Négy rabot különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.

A tököli börtönben szombaton felakasztva talált rabot az orvosszakértő szerint megölték.

Már gyanúsítottként kihallgatták az egyik zárkatársát, aki szerdán terhelő vallomást tett magára és három másik társára. A többiek gyanúsítotti kihallgatása még tart.

Mivel egy büntetés-végrehajtási intézet zárt közösségében történt a bűncselekmény, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság hatfős nyomozócsoportot állított fel az ügy kivizsgálására. Különböző szakértőket vontak be a vizsgálatba, így az orvosszakértő mellett nyomszakértőt és elmeszakértőt is. Utóbbi azt vizsgálja, beszámítható-e a négy gyanúsított.

A négy rabot különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Elkülönítve tartják őket és ügyükről további részleteket csak a vizsgálatok után, jövő héten ad a rendőrség.

Szombaton felakasztva találták az egyik 19 éves rabot a tököli börtönben. A fiú cellatársai azt állították, hogy a fiú felakasztotta magát. A nevelőknek azonban feltűnt, hogy a rabok a történtek óta furcsán viselkednek.

A zárkatársak zavart viselkedése, és ellentmondásos vallomásai miatt merült fel az a gyanú, hogy mégsem öngyilkos lett a fiatalember. Ezt Csere László a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka erősítette meg korábban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!