Auguszta
-4 °C
2 °C

Lezárult a nyomozás Rábaköz egykori szépe ellen

2003.11.26. 14:56
Lezárult a nyomozás a csornai K&H fiók egyik korábbi munkatársának négyszázmilliós sikkasztási ügyében. A nyomozóhatóság megállapítása szerint Rábaköz egykori szépe jóval magasabb kamatot ígért az átejtett ügyfeleknek, mint amennyit a pénzintézet ekkoriban fizetett.
Befejezték egy négyszázmilliós sikkasztás nyomozati munkáját a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon. A pénzt a K and H csornai bankfiókjának egyik alkalmazottja tulajdonította el - jelentették be szerdán, Győrött, sajtótájékoztatón.

A bankalkalmazott barátja felbujtására vett ki egyre nagyobb összegeket a bankból úgy, hogy a kezelése alatt lévő számlákra a befizetett összegeket nem könyvelte le, a pénzt pedig táskájában egyszerűen kivitte a bankból. A megújított számlákat úgy kezelte, mintha azok kifizetésre kerültek volna. Az így ellopott összegek nagysága a 227 ezer forinttól a negyvenhét millióig terjedtek - mondta Takács Klára fővizsgáló.

Hozzátette: a bankból a gyanúsított összesen 354 millió forintot sikkasztott el, a kárérték mégis magasabb, mert a dekoratív alkalmazott, aki egykor Rábaköz szépe volt, jóval magasabb hozamokat ígért, mint amit a K and H egyébként adott. A bank kártalanította az ügyfeleket, így ők tulajdonképpen jól jártak, hiszen magasabb hozamot kaptak, mint ami a piacon akkor éppen volt.

Samu László alezredes, a vizsgálati osztály vezetője elmondta: a nyomozás során mintegy 250 millió forint nyomára sikerült rábukkanniuk, és az általuk lefoglalt ingóságok mintegy 65 millió forint értéket képviselnek.

A rendőrség a bank feljelentése nyomán ez év áprilisában kezdte a nyomozást, és hét rendbeli üzletszerűen nagyértékre, illetve 28 rendbeli jelentős összegre elkövetett sikkasztás a vád ellenük. Mindkét gyanúsított hetedik hónapja előzetesben van, a hölgy beismerte tettét, a férfi tagad.