Boglárka
19 °C
35 °C

Rejtélyes nyúllefejezőre vadásznak Németországban

2008.07.09. 12:58
Speciális nyomozócsoportot hozott létre a német rendőrség, hogy elkapjon egy ismeretlent, aki nyulakat fejez le tavaly nyár óta. Attól tartanak, hogy előbb-utóbb áttér az emberekre.

Harminc házinyúllal végzett kegyetlenül egy ismeretlen tavaly nyár óta; "Nyúlfelmetsző Jack" a németországi Wittenben és Dortmundban garázdálkodik.

Az ismeretlen lefejezi az állatokat, vérüket pedig valamilyen edénybe kifolyatja. A nyulak kivérzett teteme a tett helyszínén marad, a fejeknek viszont nyoma vész, ahogy a rendőrök nem leltek vérnyomokat sem, olvasható a BBC hírei között.

A rendőrség speciális nyomozócsoportot hozott létre a fura gyilkossági ügy felderítésére, mert attól fél, hogy az állatgyilkos idővel az emberekre vált át a nyulakról. A nyomozók eddig 300 személyt hallgattak ki, s gondosan megvizsgálták a tetemeket abban a reményben, hogy a tettes DNS-maradványaira lelnek, ennek ellenére a rendőrségnek mindmáig fogalma sincs, ki lehet az elkövető.

Az is rejtély egyelőre, hogy honnan szerzi Nyúlfelmetsző Jack az információkat, az állatok ugyanis nincsenek szem előtt, ketreceik általában a házak hátsó udvarban vannak. A rendőrség feltételezése szerint az elkövető esetleg a világhálón fellelhető műholdfelvételek segítségével deríti fel, hogy mely házakban tartanak nyulakat.