Erik, Alexandra
EUR 385,29 Ft
USD 365,69 Ft
11 °C
23 °C

Több tízmilliót zsákmányoltak
a pénzszállító kirablói

2003.02.14. 14:31
Több tízmillió forintot rabolt el három fegyveres a Securicor cég pénzszállító autójából csütörtök este Székesfehérvárott, az M7-es autópálya Budapest felé vezető lehajtó sávjában - tájékoztatta az MTI-t a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.
A rablók egy régi típusú Opel személygépkocsival a pénzszállító autó elé vágtak, leszorították az útról, a gépkocsivezetőt és a biztonsági kísérőt fegyverrel kiszállásra kényszerítették, s a hóra fektették - mondta R. Szabó Ágnes.

Lőttek, de nem sérült meg senki

A szemüknél kivágott sísapkát viselő támadóknál sorozatlövő fegyver és maroklőfegyver volt, s azokból több lövést leadtak. Személyi sérülés nem történt, de a helyszínen hagyott pénzszállító kocsin vannak lövésnyomok.

Az MTI nem hivatalos forrásból úgy tudja, hogy a minden szükséges biztonsági eszközzel felszerelt páncélautó értéktárolóját a jármű személyzetétől megszerzett kulccsal maguk a rablók nyitották ki.

A készpénzt műanyagból készült, 41,5 centiméter széles, 55 centiméter hosszú, fehér és sötétkék színű Securior Cash Services feliratos értékzsákokban vitték el. A zsákokon még a pénzszállítással kapcsolatos tájékoztató felirat is van.

Három embert keresnek

A támadás és a kocsi kirámolása a pénzszállító autó személyzete szerint legfeljebb négy percet vett igénybe. A rablók Budapest irányába hajtottak el. A rendőrség a támadás bejelentését követően rövid idő alatt ellenőrző pontokat állított fel.

Az MTI úgy tudja, hogy a támadásnak voltak szemtanúi is, őket, valamint a szállítóautó személyzetét kihallgatta a rendőrség. A bűncselekmény kapcsán a rendőrség legalább három elkövetőt keres, de az MTI nem hivatalos információja szerint feltételezhető, hogy a rablóknak volt egy negyedik társa is, aki az Opelt vezette.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Betét