Vilhelmina
12 °C
28 °C

Körözik a mama torkát elvágó csecsemőrablót

2006.09.17. 08:46
Az amerikai hatóságok nagy erőkkel keresik azt a néhány napos csecsemőt, akit egy ismeretlen személy rabolt el egy missouri otthonból, miután elvágta az édesanya torkát.

Pénteken kopogtak be a 21 éves Stephanie Ochsenbine missouri otthonába. Az ismeretlen azt állította, hogy telefonálni szeretne. Ám a szolgáltatás éppen nem működött, ekkor azt kérte, hogy hadd használja a fürdőszobát.

Ezt követően dulakodás kezdődött, állítja a rendőrség, melynek során az elkövető egy késsel elvágta a nő torkát, majd magával vitte a nyolc napos csecsemőt. Az édesanya sérülései következtében elvesztette eszméletét, ám röviddel később magához tért, s még volt annyi ereje, hogy a szomszédoktól kérjen segítséget, írja a CNN.com.

A bűntény idején a házban tartózkodott a nő másik, egyéves gyermeke is, akinek nem esett bántódása. Az apa viszont épp munkában volt. A rendőrség szerint az elkövető egy középkorú nő, aki feltehetően azért rabolta el a csecsemőt, mert sajátját elvesztette vagy egyszerűen nem lehet saját gyermeke. Bár az ügyet egyelőre helyi, állami szinten tartják, az FBI segíti a nyomozást.