Bernadett
0 °C
4 °C

A lelőtt pénzkísérő társa az áldozatot vádolja

2007.06.19. 18:42
Az egyetlen vádlottként rács mögött ülő egykori pénzkísérő azt állítja, nem csak ő, de meggyilkolt társa is benne volt az erőszak nélküli álrablásban.

Jelentős fordulat állt be a márciusi, tokaji pénzszállító-rablás nyomozása ügyében, a sofőr hétfőn ugyanis azt vallotta, hogy meggyilkolt pénzkísérő társa is tudott arról, hogy álrablást terveznek a pénz megszerzésére.


A véres pénzszállító

Az RTL Klub híradójának nyilatkozó ügyvéd szerint védence azért csak most vallott a halott társára, mert eddig nem akarta hírbe hozni. Elhangzott, a vallomásban az eddig egyetlenként rács mögött ülő férfi azt állította, hogy társa sem akkor nem adott jelzést a központnak, amikor letértek az útról, sem akkor nem adott vészjelzést, amikor két a rabló már feltűnt.

Összejátszott a rablókkal

A zempléni város közelében márciusban támadtak meg egy pénzszállító autót, melynek pénzkísérője a bűncselekmény közben életét vesztette. A sofőr később annyit beismert, hogy összejátszott a rablókkal, de akkor még azt vallotta, hogy a meggyilkolt vagyonőr nem volt benne az álrablásban.

A férfiak közösen tervelték ki, és erőszak nélkül akarták a rablást végrehajtani. A gyanúsított sofőr elmondta, olyan bűncselekmény miatt, amit nem követett el, nem akar büntetést kapni. Mint ismeretes, a bűncselekmény további két gyanúsítottja nemzetközi körözés alatt áll, fejükre magas nyomravezetői díjat tűztek.