Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Fegyveresek kiraboltak egy pénzszállítót

2004.09.28. 13:54
Tüzet nyitottak reggel ismeretlen fegyveresek egy bonyhádi banknál várakozó pénzszállítóra. Egy vagyonőr megsérült, a két támadó egy autóval elmenekült. A rendőrség a szomszédos Baranya megye több pontján is ellenőrző pontokat állított fel a főbb útvonalakon.
Fegyveres rablás történt kedden reggel fél nyolc előtt a bonyhádi takarékszövetkezet előtt: két férfi több lövéssel súlyosan megsebesítette egy pénzszállító autó kísérőjét, majd lopott autóval elmenekült - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.

Az egyelőre ismeretlen elkövetők reggel fél nyolc körül támadtak rá a Group 4 egyik pénzszállító autójára, amikor az megérkezett a bonyhádi takarékszövetkezet udvarára. Amint az egyik őr kiszállt a kocsiból, a szemeteskukák rejtekéből egy fegyveres férfi rontott rá. A rabló három lövést adott le az őrre, akit két lövedék el is talált. A pénzszállító autó sofőrje azonban megőrizte lélekjelenlétét, és autójával kiszorította az udvarról a támadót, aki végül a közelben várakozó autóba ugorva, társával együtt elmenekült.

Nem tudtak pénzt szerezni

A szállítmányt kísérő férfi láb- és kézsérüléseket szenvedett - közölte Kökény Antal alezredes, a Tolna megyei rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának vezetője. A nyomozók egyébként a helyszínen, az épület falaiban is találtak három lövedéket, így nem kizárt, hogy az elkövető az egész tárat kilőtte.

A rablók az AKC 581 rendszámú piros VW Golf személygépkocsival menekültek el, amely feltehetően lopott autó, mert a pécsi rendőrkapitányság körözi.

A HavariaPress úgy tudja, hogy útzárakat és áteresztő pontokat állított fel a rendőrség a Dél-Dunántúl több pontján és nagy erőkkel folytatják a támadók felkutatását.

A legfrissebb hírek szerint rablók nem vittek el pénzt, és Bonyhádon megtalálták a támadáshoz használt gépkocsit, olvasható a rendőrség honlapján. Egyelőre nem tudni, hogy az elkövetők hogyan és merre menekültek tovább, az erre utaló nyomok felkutatása folyamatban van, áll a rendőrség délelőtti közleményében.

A kórház tájékoztatása szerint a kísérő egyik karja roncsolódott. Az őrt négy lövedék találta el, közülük kettő a combján, egy a karján, egy pedig az egyik bordájába fúródott. A mentők először a városi, majd a szekszárdi megyei kórházba szállították, ahol a délelőtti órákban már meg is műtötték, négy lövedéket operálva ki a férfi testéből. A vizsgálat adatai szerint a férfi sérülései súlyosak, állapota azonban nem életveszélyes, értesült a HavariaPress.

Nem veszi át a nyomozást az NNI

Egyelőre nem veszi át a Nemzeti Nyomozó Iroda a bonyhádi fegyveres pénzszállító-támadás ügyének nyomozását - értesült a HavariaPress. A Tolna megyei főkapitányság sajtóreferense a hírügynökség érdeklődésére elmondta, hogy a kedd reggeli rablási kísérlet ügyében egyelőre a megyei rendőrség folytatta a nyomozást. Mint mondta, eddig nem merült fel a szervezett bűnelkövetés gyanúja, vagy más olyan körülmény, amely azt indokolná, hogy az ORFK Nemzeti Nyomozó Iroda vegye át az ügy felderítését. Amennyiben azonban szükségessé válik, természetesen sor kerülhet a nyomozás átadására is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!