Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Peches rablót keres a rendőrség

2008.05.09. 15:46
Sem szerdán, sem két héttel korábban nem tudott pénzt szerezni pénzváltó fiókokban az a férfi, akit fényképpel köröz most a budapesti rendőrség.

Két budapesti pénzváltót is megpróbált kirabolni az elmúlt napokban egy fegyveres férfi Budapesten, derül ki a rendőrség Budapesti Rendőr-főkapitányság mai közleményéből. A dolgozók határozott fellépése, illetve a támadásjelző riasztó miatt eddig mindkét helyről üres kézzel szökött meg. A rendőrség már fénykép alapján keresi a férfit.

Az egyik biztonsági kamera rögzítette a támadó képét

A fegyveres férfi május 7-én, szerdán egy Erzsébet körúti pénzváltót támadott meg este fél hét előtt nem sokkal. A bevételt követelte, de az VII. kerületi iroda határozott fellépésű alkalmazottja a fenyegetés ellenére nem adta át a pénzt, hanem elzavarta a férfit.

A nyomozók megállapították, hogy ugyanez az támadó akart kirabolni még április 25-én, délután kettőkor egy XII. kerületi, Kék Golyó utcai pénzváltót is. Ott azonban megnyomták a támadásjelző riasztó gombját, így onnan is zsákmány nélkül futott el a rabló.

A rendőrség szerint a támadó egy 30-35 év körüli fiatalember, körülbelül 175 centiméter magas, átlagos testalkatú, sötétbarna haja van. Mindkét támadáskor ugyanazt a ruhát viselte: fekete, rövid ujjú teniszpólót, sötét kabátot és sötét nadrágot. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen fegyverrel próbálkozott a mindkétszer sikertelenül járó férfi.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi I. Főosztálya kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 443-5000/347 telefonszámot, vagy az ingyenesen hívható „Telefontanú”, illetve központi segélyhívó számok valamelyikét.