Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Elkapták a tabi bankrablót

2005.09.08. 13:34
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy játékpisztollyal rabolt bankot Tabon egy rabló. A férfi kiegyenlítette tartozásait, aztán elkapták.

Kevesebb mint fél nap alatt kapta el a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint szerdán kirabolt egy bankot Tabon, értesült a HavariaPress.

A sísapkát viselő bankrabló berontott a bankfiókba, ahol fegyvert szegezett a biztonsági őrre és az alkalmazottakra. Mivel azonban a pénz nagy részét időzáras trezorban őrizték, a sietős támadó végül csak a pénztárakban lévő, mintegy félmillió forintot vette magához. A pénzt egy reklámszatyorba tette és elsétált a helyszínről, de pechére a biztonsági kamera rögzítette a bűncselekményt.

A rendőrség órákon belül megszállta a környező falvakat és megkezdte a banki kamerák felvételeinek elemzését is. Ez alapján hamar rábukkantak a feltételezett elkövetőre.

A 28 éves siófoki munkanélkülit, akit elsősorban jellegzetes, görnyedt testtartása buktatott le, a magyar-svéd focimeccs nézése közben fogták el, egy siófoki szórakozóhelyen. A fiatalember részleges beismerő vallomást tett.

Mint kiderült, a rabló egy játékpisztolyt használt, s a bankrablásra megromlott anyagi helyzete miatt vállalkozott. A férfitől előkerült a néhány százezres zsákmány is, 40 ezre forint kivételével, amit a görnyedt rabló tartozásai kifizetésére fordított.