Gusztáv
-8 °C
-1 °C

Kamasz emberrablókat kaptak el Tatán

2003.01.21. 12:59
Elrabolt egy asszonyt, és egymilliárd forintos váltságdíjat akart kérni a szabadon engedéséért két tatai középiskolás - értesült a HavariaPress. A két fiú mindent kitervelt előre, és papíron még az egymilliárd forintot is elköltötték.
A két fiú régóta tervezgette a bűncselekményt, melyet azonban csak részben sikerült végrehajtaniuk. A forgatókönyvnek megfelelően a 17 és a 15 éves gyerek egy vascsövet helyezett el a Tópart sétányon. Tudták, hogy a nő, aki egyébként egy helybeli vállalkozó volt felesége, rendszeresen arra jár kocsival.

Mint egy ócska akciófilmben

Amikor az asszony meglátta az akadályt, kiszállt az autóból, a fiúk pedig megtámadták, megverték, majd berakták a csomagtartóba. Ezután beszálltak a kocsiba és elhajtottak.

Egy közeli iroda dolgozói jelentették is, hogy sikoltozást és dulakodás zaját hallották a sétány felől, de a rendőrök nem találtak bűncselekményre utaló nyomokat. Az emberrablók egy búvóhelyre akarták szállítani a nőt, de útközben árokba csúsztak egy elhagyott, lakatlan részen. Ezután kiszálltak a kocsiból, és magára hagyták a sérült nőt.

Mindent kiterveltek

Az ügyben este kezdtek nyomozni, miután volt férje bejelentette az asszony eltűnését, és azt, hogy a nő mobiltelefonját megtalálták a sétányon. A nyomozók gyorsan eljutottak a két fiúhoz. Éjfél után fogták el őket, és megtalálták az elrabolt nőt is. A házkutatásoknál előkerültek a rablás pontosan kidolgozott tervei.

A két fiú még az egymilliárd forintot is elköltötte papíron, amit a nő elengedéséért akartak kérni volt férjétől. Egyikük el is ismerte a bűncselekmény elkövetését, társa azonban egyelőre mindent tagad. Ellenük emberrablás kísérlete miatt indítottak eljárást. Ezért a bűncselekményért a bíróság akár nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat.