Paszkál
10 °C
15 °C

Egy zacskó savanyú cukorért öltek

2005.08.04. 15:10
Elfogta a rendőrség annak a két bandának a tagjait, akik brutálisan kiraboltak két jászsági házat. A rablásoknak két halálos áldozata is volt; az öregembernek és az öregasszonynak meglehetősen sovány zsákmány miatt kellett meghalnia.

Két bandából összesen nyolc embert tartóztattak le halált okozó testi sértés és rablás, valamint nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett gyanújával, mondta Kapocsi Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője csütörtökön.

Cukorért öltek

Az egyik esetben január 9-én jásztelki otthonukban raboltak ki és vertek meg brutálisan egy 94 éves nőt és 66 éves lányát. Az elkövetők egy zacskó savanyú cukorral távoztak a helyszínről. Az idősebb nő később belehalt sérülésébe.

A másik gyilkosság február 7-én Jászapátiban történt, ahol egy, az otthonában egyedül élő 86 éves férfire támadtak rá. Őt az előző esethez hasonlóan, olyan brutálisan megverték, hogy hozzátartozói másnap reggel halva találták. Onnan színes televíziót, készpénzt és 9 kiló kristálycukrot zsákmányoltak az elkövetők.

Két banda

A rendőrök kezdetben a módszerek hasonlósága miatt azt hitték, ugyanazok követték el a két rablást. Végül a jásztelki bűncselekmény miatt három, a Jászapátiban történt brutális támadás miatt öt ember került két külön bandából előzetes letartóztatásba.

A gyanúsítottak, akik részbeni beismerő vallomást tettek, 18-24 évesek, többségük büntetlen előéletű, akad köztük tanuló, alkalmi- és segédmunkás is. Mivel a Jászságban az esetek időpontjában egyéb hasonló bűncselekmények is történtek, a rendőrség vizsgálja, hogy azokkal kapcsolatba hozhatók-e az előzetes letartóztatásban lévők.