Rafael
19 °C
33 °C

Pénzéért akarták megölni az asszonyt

2003.12.12. 15:08
Teli pezsgősüveggel ütöttek az alvó nő fejére, aki azonban felébredt, segítségért kiáltott, mire támadói kispárnával fojtogatták, fejbe rúgták, ököllel verték, majd kezét összekötözték.
Nyereségvágyból, társtettesként elkövetett emberölési kísérlet miatt tizenhárom, tíz, illetve tizenegy év fegyházra ítélt és kiutasított az országból a Szegedi Ítélőtábla pénteken három román állampolgárt, akik 2001 augusztusában pénzéért meg akartak ölni egy asszonyt.

Pénz a párnahuzatban

A táblabíróság a Bács-Kiskun Megyei Bíróság júniusi elsőfokú határozatát hagyta helyben, amely így jogerőre emelkedett. A tényállás szerint az elsőrendű vádlott Ilie Circiumaru két társával, Marian Cezar Moldovanuval és Marin Boldizsarral együtt Kecskeméten lakott albérletben a bűncselekmény elkövetése idején.

A 22-27 év közötti férfiak alkalmi munkát végeztek. Circiumaru egy jakabszállási asszonynál dolgozott, és megtudta, hogy munkaadója egy párnahuzatban pénzt rejtett el. A fiatalember elmondta társainak, hogy az asszonynál található pénzt és ékszert meg akarja szerezni, és a többiek vállalták a segítést - állapította meg a bíróság.

Nem bírtak vele

2001. augusztus 8-án késő este a vádlottak az ablakon bemásztak a házba, s Ilie Circiumaru egy teli pezsgősüveggel az alvó nő fejére ütött. Az asszony felébredt, segítségért kiáltott, mire támadói kispárnával fojtogatták, fejbe rúgták, ököllel verték, majd kezét összekötözték - állapította meg a vizsgálat.

A bántalmazást akkor hagyták abba, amikor a sértett úgy tett, mintha elvesztette volna eszméletét. A bírósági megállapítás szerint ezután a fiatalemberek átkutatták a házat, különféle tárgyakat, valamint 300 schillinget, 100 dollárt, 100 pesót, valamint ismeretlen összegű forintot vittek el. Mielőtt távoztak volna, az elsőrendű vádlott a megkötözött, mozdulatlanul fekvő sértettet egy teli borosüveggel fejbe vágta. Az asszony sérülései 8 napon belül gyógyultak ugyan, de a támadás halálos kimenetelű is lehetett volna - állapította meg a bíróság.

Ilie Circiumaru 13, Marian Cezar Moldovanu 10, míg Marin Boldizsar 11 év fegyházbüntetést kapott.