Auguszta
-7 °C
0 °C

Rabszökési világrekord

2003.09.11. 14:06
Egyszerre 129 fegyenc szökött meg egy szigorított büntetőtáborból a grúziai Rusztavi város közelében. Ezzel új rabszökési világrekord született.
A szerda késő este történt kitörést követően valóságos hajtóvadászat indult és folyik a százhuszonkilenc szökevény után Grúziában. Ennek eredményeként délre a lakosság segítségével harmincnégy foglyot már sikerült elfogni, többségüket a tábortól több kilométerre lévő erdőben. Az ITAR-TASZSZ jelentése szerint az egyik fegyencet a saját apja vitte vissza a börtönbe.

Válságtanácskozás

Tbilisziben csütörtökre válságtanácskozást hívtak össze, amelyen az "erőminisztériumok" és a fegyveres testületek vezető képviselői vesznek részt. Az ülésen a büntetés-végrehajtás csapnivalóan rossz helyzetéről lesz szó. Ezt jól jellemzi, hogy a rusztavi intézményben több mint ezer elítéltet tartanak fogva, ám az egész tábor belső fegyveres őrségének létszáma szerda este tizenkét, a külsőé pedig tíz-tizenkét fő volt.

Megdőlt a rekord

A mostani grúziai esetig a tömeges rabszökés világrekordját Brazília tartotta. Ott tavaly kilencven elítélt tört ki egy fegyintézetből.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!